• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bölge Milletvekillerinden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a Ziyaret

Bölge Milletvekillerinden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a Ziyaret
AK Parti Kars, Ardahan ve Iğdır Milletvekilleri Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Kars, Ardahan ve Iğdır Milletvekilleri Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Kars Milletvekilleri, Dr. Selahattin Beyribey ve Ahmet Arslan, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile Iğdır Milletvekili Nurettin Aras Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret ederek bölge ile ilgili istişarede bulundu.

Bölge Milletvekilleri, yatırımlara karar verilirken Türkiye genelinden farklı olarak, talebin arzı oluşturmasından hareket etmekten ziyade, bölgede yapılan yatırımlarla arz oluşturmalıyız ki talep oluşsun ve böylece bölge olarak kalkınmamızı hızlı bir şekilde devam ettirelim. Bu cümleden hareketle Kuzey- Güney koridorunun bölünmüş yol olarak tamamlanması için Ilgar ve Sahara tünelleri ile Kars- Digor- Tuzluca bölünmüş yolunun biran önce tamamlanmasını önemsediklerini belirtti.

Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Selahattin Beyribey, "Devam eden baraj projelerinin yanı sıra özellikle Kağızman barajının biran önce ihale edilerek yapımının hızlandırılması gerekli ki meyvecilikten geçimini sağlayan insanımız ve bölgemiz için daha çok katma değer oluşturulabilsin.DAP Bölge Başkanlığı, TKDK, AKAK ve SERKA Ajansı gibi oluşumların bölgenin ihtiyaçlarının biran önce karşılanması için gerekli olduğunu vurguladık. Benzer uygulamaların bölge açısından önemli olduğunu ifade ettik" dediler.

Bakan Cevdet Yılmaz'a Besi Organize Sanayi Bölgesi ve kesimhane ile ilgili yapılan çalışmalara teşekkür ettiklerini ifade eden bölge milletvekilleri, bunların biran önce bitirilmesinin bölge açısından önemli olduğuna dikkat çektiklerini belirttiler.

Bölgede inşaat sezonunun kısa olması nedeniyle, bölgesel olarak farklı uygulamaların yapılarak işlerin hızlandırılması ile ilgili olarak ilgili bakanlıklar ve mahalli paydaşlarla beraber çalışmalar yaparak; Doğu Anadolu Bölgesi'nin önceliklerini belirleyip gereği konusunda adımlar atılmasının önemininin altının çizildiği ziyarette; İlgili Bakanlıklarla, Bölge Milletvekilleri ve taraflarla toplantı ve çalıştaylar yapılmasını kararlaştırldığını, böylece bölgenin cazibe merkezi olması ve Komşu Ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini hedeflendiğini kaydettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim