• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

“BLD 4.0”ın tüm hızıyla sürdüğü Ankara Büyükşehir Belediyesinde online yazılım eğitimleri başlıyor

“BLD 4.0”ın tüm hızıyla sürdüğü Ankara Büyükşehir Belediyesinde online yazılım eğitimleri başlıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında "Yazılım Dilleri ve 2D, 3D Mimari Çizim" programlarına ait online...

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında "Yazılım Dilleri ve 2D, 3D Mimari Çizim" programlarına ait online ücretsiz eğitim verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesini, "BLD 4.0" adı altında Ankara kent genelinde başlattığı dijital dönüşüm hamleleri devam ediyor. Gençlerin eğitimini önemseyen ve gelecek yüzyılın eğitim alanları konusunda yetişmelerini sağlamak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Büyükşehir Belediyesi, istihdam alanı geniş olan ancak yetkin personeli temin edemeyen bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu personelin eğitimini sağlamak amacıyla online eğitimler verecek.

"BLD 4.0" uygulamaları kapsamında, "Haydi, sen de geleceğini kodla" sloganıyla akademisyenler tarafından verilecek eğitimlere kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, "akademi.ankara.bel.tr" adresinden kimlik bilgilerini girerek başvuruda bulunabilecek.

Başvurular internet üzerinden başladı

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından projelendirilen ücretsiz online eğitimlere kayıt yaptırmak isteyenler, "akademi.ankara.bel.tr" adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Gazi Üniversitesi'nin uzman akademisyenleri tarafından verilecek eğitimler için kayıt süreci başlarken, eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılım belgesi de verilecek. Ankara'da yaşayan ve üniversitelerin en az ön lisans programından mezun öğrencilerin kayıt yaptırabileceği eğitimler ise; mimari çizim, mobil oyun teknolojileri, cep telefonu uygulamaları, sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik, yapay zeka gibi ileri teknoloji konuları ile bu konuları besleyen 3 boyutlu modelleme ve görselleştirme, dijital sanatlar, animasyon ve prodüksiyonunu alanlarını kapsıyor. Kayıt için son başvuru tarihi 28 Haziran olan 8 ayrı kategorideki online yazılım eğitimleri; Pazartesi 19.30-21.30, Salı 19.30-21.30 ve Cuma 19.30-21.30 saatleri arasında en fazla 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

“BLD 4.0”ın tüm hızıyla sürdüğü Ankara Büyükşehir Belediyesinde online yazılım eğitimleri başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim