• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

‘Bizi kimse yakalayamaz’ diyen define avcılarını JASAT timi yakaladı

‘Bizi kimse yakalayamaz’ diyen define avcılarını JASAT timi yakaladı
Denizli'nin Tavas ilçesinde sit alanında kaçak kazı yaparak buldukları tarihi lahitleri ile delici matkap kullanarak tahrip eden ve Jandarma Suç Araştırma...

Denizli'nin Tavas ilçesinde sit alanında kaçak kazı yaparak buldukları tarihi lahitleri ile delici matkap kullanarak tahrip eden ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalanan 10 kişiden 7'si sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Takipte olduklarından habersiz olan şahısların JASAT timi üyesine "bizi kimse yakalayamaz" dedikten sonra gözaltına alındıkları bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, olay Tavas ilçesinde meydana geldi. Bölgede kazı yapılarak sit alanlarında bulunan tarihi lahitlerin delici matkap ve çeşitli malzemeler kullanılarak tahrip edildiği yönünde ihbar gelmesi üzerine harekete geçen JASAT timi 10 kişiden oluşan define avcılarını takibe aldı. 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen tim şüphelileri suçüstü yakalamayı başardı.

Define avcılarının kazı yaptıkları yerlerde yüksek tepelere gözcü koydukları ve kazıları bu sayede yaptıkları öğrenildi.

Operasyon sırasında her şeyden habersiz define avcılarının yanına giden JASAT timi üyesinin "jandarma sizi yakalamasın?" sorusuna ise içlerinden birinin "2 aydır 5 yeri kazdık kimse yakalayamaz bizi, bizim işimiz sağlam" dedikten sonra gözaltına alındıkları bildirildi.

Muhtar serbest bırakıldı 7 kişi tutuklandı

Operasyon sonrası aralarında bir muhtar ve devlet memurunun da olduğu 10 kişi gözaltına alınırken, 2's, ilk ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 8 kişiden R.T. (20), A.T. (24), N.A. (50), H.A. (68), M.A. (50), H.A.K. (34) ile H.A (50) tutuklanırken, muhtar A.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon da ayrıca şahısların kaçak kazılarda kullandıkları jeneratör, delici matkap, harita, kazma kürek ve bir otomobile de el konuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim