• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bitlis’te Yatırım Alanları Çalıştayı

Bitlis’te Yatırım Alanları Çalıştayı
BİTLİS (İHA) – Bitlis Valiliği tarafından organize edilen ve iki gün sürecek "Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı" başladı.

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valiliği tarafından organize edilen ve iki gün sürecek "Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı" başladı.

Bitlis Öğretmenevi'nde düzenlenen açılış programına Bitlis ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, yatırımcı STK temsilcileri, bazı kurum temsilcileri ve yatırımcılar katıldı. İki gün sürecek çalıştayda oluşturulan gruplarda, Bitlis'in yatırımlardaki mevcut durumu ile kentin gelişimine katkı sunacak yeni projeler ve yarım kalan projelerin neden hayata geçirilemediği konuları masaya yatırılacak. Çalıştayın açılışında konuşan Bitlis Vali Vekilli Salih Altun, yatırım için emek, sermaye, işgücü ve müteşebbisin olması gerektiğini söyledi. Eskiden "pazar sorunu var" diye bazı yatırımların yapılmadığını anlatan Altun, küreselleşen dünyada artık pazar sorununun da ortadan kaldırıldığını belirterek, "Pazar sorunu, son yıllarda yapılan bölünmüş yollar, raylı sistemdeki gelişmeler ve iletişimde yaşanan gelişmelerle sona erdi. Artık dünyanın bir ucunda üretilen herhangi bir üründen diğer uçtaki insanlar anında haberdar olabiliyor. Yani artık pazar sorunu diye bir sorun kalmamıştır. Burada ortaya çıkan iki sorun gündemi meşgul ediyor. Birincisi müteşebbis sorunu, ikincisi ise işgücü sorunudur. Bu sorunları ortadan kaldırırsak, kalkınmayı başarabiliriz" dedi.

"YATIRIMCIYA DEĞİŞİK FONLAR SAĞLANIYOR"

Vali Vekili Salih Altun, sermayesi olmayıp da iş fikri olanlara çeşitli adlar altında fonlar sağlandığını da belirterek, "Yatırım fikrine sahip olup da sermayesi olmayanlar kalkınma ajansları, KOSGEB, KOBİ ve değişik bankalar farklı fonlar sağlıyor. Bunun için devlet her türlü desteği vermeye hazırdır. Bu anlamda çalıştayımız yararlı olacaktır. İki gün sürecek çalıştay sonrasında elde edilecek olan bilgiler, sonuç bildirgesinde toplanacak, bu bildirge valiliğimize de sunulacaktır. Biz de valilik olarak bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Bitlis’te Yatırım Alanları Çalıştayı

Bitlis’te Yatırım Alanları Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim