• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bitlis’te 22 ilden 300 kayakçı kıyasıya yarışıyor

Bitlis’te 22 ilden 300 kayakçı kıyasıya yarışıyor
Bitlis'te Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen birinci etap kayaklı koşu müsabakalarında 22 ilden 300 kayakçı kıyasıya yarışıyor.

Bitlis'te Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen birinci etap kayaklı koşu müsabakalarında 22 ilden 300 kayakçı kıyasıya yarışıyor.

Yarışlar, Bitlis-Tatvan kara yolu üzerinde bulunan Elaman Hanı Kayak Pistinde başladı. Sabah 10.00'da başlayan yarışmalar, karın ve havanın güzel olması ile birlikte vatandaşlar tarafından da ilgiyle izledi. Yarışmalar için Bitlis'e gelen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, kayaklı koşu için pistin çok elverişli olduğunu belirterek, katılımın da kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kayak Federasyonu olarak 2020 yılı yarışları kapsamında Bitlis'te kayaklı koşu birinci etap yarışlarının startını verdiklerini ifade eden Ali Oto, "Her yıl bu yarışları Bitlis'te yapıyoruz. Bitlis'te çok güzel bir ambiyans var. Pistler çok güzel. Ufak tefek eksiklikler var. Ancak onları da planlama yaparak gideriyoruz. Burada 300 sporcu 50'ye yakın antrenör ve hakem bulunuyor. Bu kayaklı koşunun birinci etabı. İkinci etabı da Erzurum'da gerçekleştirilecek. Türkiye Şampiyonası da Bolu'da olacak. Yarışmalar sonunda mili takım seçmeleri olacak. Bu sporcularımız yurt dışında ülkemizi temsil edecekler. Federasyon olarak yolun başındayız. Mücadelelerimiz iyi gidiyor. Ama bugün Bitlis mükemmel, bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden yarışmaya sporcu getiren Kayak Milli Takım Antrenörü Kenan Eren ise, pistin ve havanın yarışlar için uygun olduğunu belirterek, "Yüksekova'dan 29 sporcu ve 6 görevli ile müsabakalara katıldık. Federasyonumuzun birinci etap puanlı yarışmasındayız. Hava ve kar durumu tamamen istediğimiz gibi. Her şey mükemmel. Burada yaklaşık 300 sporcu mücadele ediyor. Yarışan tüm il ve sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Kayaklı Koşu Antrenörü Sedat Doymaz da, kayaklı koşu birinci etap yarışları için uzun uğraşlar sonucu pisti yarışlara hazır hale getirdiklerini belirterek, "Yarışlar için gecesini gündüzüne katan ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bugün hava ve pist çok güzel. Katılım çok güzel. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yarışlar ilk gün klasik, ikinci gün ise serbest dalda yapılacak. Yarışlar sonrasında dereceye girenlere madalyaları yarışmalar sonunda verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim