• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Bitlis Bitlis Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğünden ‘Verimlilik Haftası’ Açıklaması

Bitlis Bitlis Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğünden ‘Verimlilik Haftası’ Açıklaması
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bitlis İl Müdürü Abdullah Akay, "25 Nisan 1 Mayıs Verimlik Haftası" nedeniyle bir açıklama yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bitlis İl Müdürü Abdullah Akay, "25 Nisan 1 Mayıs Verimlik Haftası" nedeniyle bir açıklama yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah Akay yaptığı açıklamada, "Verimlilik gelişmiş ülkelerin kalkınma anahtarıdır. Dolayısıyla kalkınmak için ilerlemek için verimli olmak, verimli davranmak, verimli düşünmek ve bu düşünceleri uygulamaya geçirmek gerekir. İktisadın insan hayatında ne kadar etkin ve faydalı bir yönü var ise, israfında insanlarımızın ve toplumun gerilemesinde fakirleşmesinde o derece kötü bir yönü vardır. Her ne kadar verimlilik genelde işletme yönü ağır basan bir kavram olsa da insan hayatını ilgilendiren maddi, manevi, eğlence, sosyal, iletişim, eğitim, çalışma gibi her alan da verimlilik faktörünün etkinliği vardır. İnsan verimli davrandığı, yaşadığı müddetçe kendisine ve çevresine fayda sağlar. Yarınlarımızın zenginliği bugünlerimizin verimliliğinden geçer. Verimlilik kavramının sözlük anlamına bakarsak, üretim sürecinde kullanılan faktörler girdiler ve ürünler çıktılar arasındaki ilişki oran olarak açıklanabilir. Verimlilikteki artışlar sadece işletme, sektör bazında fayda sağlamakla kalmayıp bunlara bağlı işletme ve sektörlerde de gelişime yardımcı olmaktadır. Verimliği artırmak için en önemli etken; üretim sürecini kişilerden bağımsız, israflardan arındırılmış, ölçülebilir ve kontrol edilebilir hale getirmektir. Sadece üretimi artırmak artık kendi başına yeterli değildir; elde edilen ürünün kalitesi, doğa dostu bir üretim aşaması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, verimli çalışmayı prensip edinmiş kurumları benzerlerinden ayıran önemli sonuçlardandır. İşletmelerin iki türlü karlılıklarını artırma ihtimalleri vardır. Biri ürün ya da hizmetlerinin fiyatını artırarak kar sağlamak, diğeri ise işleyişlerini aksatmadan maliyetlerini düşürerek karlılığı artırmaktır. Günümüz koşullarında fiyat belirlemek birçok dış etmene bağlı olduğu için, karlılığı artırmanın geriye kalan tek yolu maliyetleri düşürmekten geçer. Verimlilik, maliyet kalemlerinin her birinin çok titizce saptanan, proje üretimi ile gelişen aksiyonlar zinciri olarak yorumlanabilir. Bu zincirin en önemli halkalarını, direkt olarak göze çarpmayan ama toplandığı zaman işletmelerin harcamalarının yarısına tekabül edebilen maliyet kalemleri oluşturmaktadır. Bu ve diğer kalemleri düşürerek sadece karlılığınızı artırmış olmaz; aynı zamanda süreçlerinizi mükemmel hale getirerek kişilerden bağımsız yürüyebilen Ar-Ge çalışmalarına daha fazla zaman ve ödenek ayırabilen bir işletme olursunuz. Yaygın kanının aksine birçok ülke ve firma ucuz işçi çalıştırmaktan ve yüksek fiyatlarla iş yapmaktan ziyade, gelişimlerini ve başarılarını verimli çalışarak gerçekleştirmektedirler" şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim