• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Birgül Erken İstanbul Akvaryum’da gösteri yapacak

Birgül Erken İstanbul Akvaryum’da gösteri yapacak
İstanbul Akvaryum dalış sporunu her yaştan insana sevdirebilmenin önemine dikkat çekmek için spora ve sporcuya desteğini devam ettiriyor.

Tüpsüz dalış gerçekleştiren serbest dalış branşında Türkiye şampiyonu ve Türkiye rekortmeni olmuş, 43 yaşında ve bir çocuk annesi milli sporcu Birgül Erken 18 Ocak Pazartesi saat 11.00'de İstanbul Akvaryum'da gösteri yapacak. Su altında 5 dakikalık tüpsüz dalış gösterisiyle günlük yaşantısından kesitleri içeren sualtı koreografisi ile izleyenlere şov sunacak.

Sualtı fotoğrafçılığı ile yakından ilgilenen yüzme, voleybol ve atıcılık branşlarında lisanslı sporcu olarak başarılar elde eden ve şuan edebiyat öğretmenliği alanında kariyerini devam ettiren dalış rekortmeni olan Birgül Erken su sporlarının yaşamındaki büyük resmin en güzel parçası olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum'un 6800 metreküp su barındıran Ana Tank alanında gerçekleştirilecek etkinlik ile Birgül Erken su altında kahvesini yudumlarken kitabını okuyacak, yoga yapacak.

ÇAPANOĞLU: AMACIMIZ BAŞARILI SPORCULARA DESTEK OLUP, SUALTI SPORLARINA DİKKAT ÇEKMEK

Birgül Erken'in sualtı gösterisine ev sahipliği yapacak İstanbul Akvaryum'un İcra Kurulu Üyesi ve Müdürü Dilek Çapanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sporun hem bedene, hem bireysel yaşama, hem de ruha olan katkıları bulunuyor. Dolayısıyla toplumsal sağlık açısından, topluma su altı sporlarını yaymak açısından faydasına, ruhu ve bedeni rahatlatan özelliklerine dikkat çekmek istiyoruz." diyerek şunları söyledi:

"Türkiye'de sualtı sporları hızla gelişiyor, biz de sporun ve sporcunun yanında olduğumuz için üzerimize düşeni yapıyoruz ve bu alanda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. "Suyu, sporu hayatınıza alın" diyoruz. Birgül Hanım'ın sualtı dünyasını hayatının büyük bir parçası haline getirmiş gösterisine ev sahipliği yapacağız, su altında nelerin yapılabileceğine şahit olacağız."

Akvaryum ziyaretçilerinin de izleyebileceği serbest dalış rekortmeninin tüpsüz dalışı su altında bir görsel şov sunarak izleyenleri sualtı sporları için cesaretlendirecek. Geçtiğimiz yıl da Türkiye Tekerlekli Sandalye Kadın Basketbol A Milli Takımı oyuncusu Yıldız Sunar'ın nikah töreni ve Dünya Engelliler Günü'nde Türkiye'nin ilk bağımsız tekerlekli sandalye basketbol takımı Turkish Wolves'ın dalışına yaptığı ev sahipliğiyle sporun ve sporcunun yanında olmaya, her şartta sporun hayatımızda olması gerektiğine ve su altında engellerin kalktığına dikkat çekti.

Tematik akvaryum özelliği taşıyan İstanbul Akvaryum; gerçek bir yeşil cennet olan Amazon Yağmur Ormanı alanına sahip. 64 adet tank içerisinde irili ufaklı 1500 türden, 17000 kara ve deniz canlısının yaşadığı İstanbul Akvaryum'un ziyaretçileri coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik'e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yaparak su altı dünyasının güzelliklerine yakından tanıklık ediyorlar.

 

Birgül Erken İstanbul Akvaryum’da gösteri yapacak

Birgül Erken İstanbul Akvaryum’da gösteri yapacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim