• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bir Yılda 5 Bin Ağacın Kesilmesini Önledi, 180 Kişinin Yıllık Enerji İhtiyacını Karşıladı

Bir Yılda 5 Bin Ağacın Kesilmesini Önledi, 180 Kişinin Yıllık Enerji İhtiyacını Karşıladı
CarrefourSA, Maltepe Park'taki mağazasında hayata geçirdiği entegre atık yönetim planı ile kâğıt ve karton atıklarından metal ambalaja, bitkisel atık...

CarrefourSA, Maltepe Park'taki mağazasında hayata geçirdiği entegre atık yönetim planı ile kâğıt ve karton atıklarından metal ambalaja, bitkisel atık yağdan cam atığına, plastikten elektroniğe kadar doğayı kirletebilecek birçok atığı geri dönüşüme kazandırarak çevreye pozitif katkıda bulundu, enerji alanında büyük bir tasarrufa imza attı.

Çevresel sorumlulukları kapsamında çevreyi korumak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla sürdürülebilir bir politika izleyen CarrefourSA, Maltepe Park'ta hizmet veren mağazası için İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı başında onaylanan Entegre Atık Yönetim Planı çerçevesinde kâğıt / karton ve metal ambalajları geri dönüşüme kazandırıp bitkisel atık yağ toplanmasına katkıda bulundu, camı geri kazandırarak petrol tüketiminden tasarruf edilmesini sağladı.

ENTEGRE ATIK YÖNETİMİNİN BİR YILLIK BİLANÇOSU

Maltepe Park CarrefourSA'da hayata geçen entegre atık yönetim planının bir yıllık sonuçlarına göre; 288 bin kg. kâğıt ve karton ambalaj atıkları geri dönüşüme kazandırılarak yaklaşık 5 bin adet yetişkin ağacın kesilmesi önlendi, yaklaşık 10 bin kişinin günlük oksijen ihtiyacı desteklendi, 3 milyon m3'ün üzerinde oksijen gazının üretilmesine devam edildi, 3 milyon m3'ün üzeride sera gazı oranı bertaraf edildi ve 9 bin m3'ün üzerinde su tasarrufu sağlandı. Ayrıca yaklaşık 31 ton metal ambalaj, geri dönüşüme kazandırılarak 100 Watt'lık bir ampulün 336 bin saat çalışabileceği enerji elde edildi. Toplam 386 litre bitkisel atık yağ, geri kazandırılarak 30,8 litre biyodizel elde edildi. 1127 kg cam atığı geri dönüşüme gönderilerek 112,7 kg petrol tasarrufu sağlandı. Ayrıca yaklaşık 31 ton plastiğin geri dönüşüme kazandırılmasıyla 588 bin kWh enerji elde edilirken böylelikle 180 kişinin yıllık enerji ihtiyacı karşılandı. Doğru şekilde toplanıp, atılmadığında çevre ve insan sağlığı için tehlikeler yaratan ağır metal içeren 78 kg. elektronik atık, 165 kg. pil ve atığı, 190 kg. flüorasan ampül, geri kazanım ve bertarafa gönderilerek doğaya karışması engellendi.

CarrefourSA, entegre atık yönetim planı çerçevesinde Beyoğlu ve Maltepe belediyelerine toplam 35 bin kg. gıda bağışında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim