• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Bir Antalya klasiği: Kışın ortasında bahar

Bir Antalya klasiği: Kışın ortasında bahar
Antalya’da havanın sıcak ve güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar ve tatilciler sahilin keyfini çıkardı.

Türkiye’de pek çok bölge soğuk ve karlı havanın etkisine girerken, Antalya’da Ocak ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hafta sonu tatilini fırsat bilenler, Antalya’nın dünyaca Konyaaltı sahiline akın etti. Bazı vatandaşlar sahil bandı boyunca sıralanan banklarda oturup denizi seyrederken, bazı vatandaşlar ise kumsalda ailece çay keyfi yaptı. Amatör balıkçıların olta attığı denizde yabancı bir turist grubu ise yüzerek denizin tadını çıkardı.

ANTALYA’DA YAŞAMA AYRICALIĞI

Ailesiyle birlikte sahilde denizin tadını çıkaran Bilge Esen, Antalya’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Denize kışın girmediğini sıcak havalarda deniz kenarında kahvaltı yapıp çay içerek tadını çıkardıklarını belirten Esen, "Ocak ayının ilk günlerinde böyle bir havayı Avrupa’da bile bulamayız. Deniz kenarında çay içerek tadını çıkarıyoruz. Çok güzel havalar" dedi.

EMKELİĞİN KEYFİNİ ÇIKARIYOR

Nurhan Çeliker ise emekliliğin keyfini Antalya’da çıkardığını belirterek, "Antalya’da yaşıyorum. Her yerde kar varken biz burada sahilde çay içiyoruz tadını çıkarıyoruz. Çok güzel bir yer" ifadelerini kullandı.

"ANNEM İZİN VERSEYDİ DENİZE GİRECEKTİM"

Duruk Esen ise okulun tatil olmasından dolayı sıcak havanın tadını sahilde çıkardıklarını belirterek, "Havanın bu kadar sıcak olacağını düşünmedim. Mayomu yanıma almamıştım. Annem izin verseydi girecektim denize" diye konuştu.

"İSTANBUL SOĞUK VE FIRTINALIYDI"

Emekli öğretmen Müzeyyen Kalkan da İstanbul’dan Antalya’ya tatil için gelen oğlu Barış Kalkan ile güneşin ve denizin tadını çıkaranlar arasındaydı. İstanbul’a nazaran Antalya’nın çok sıcak olduğunu ifade eden Kalkan, "İstanbul’dan geldim. Fırtına ve soğuk hava hakimdi. Antalya’da sıcak hava ve denize giriliyor çok ilginç bir durum. Denize girdim ilk başta soğuk geldi ama sonraları eğlenceliydi" diye konuştu.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi gününden itibaren tüm yurdun soğuk hava etkisi altına gireceğini ve yağışların Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu kesimlerinde sağanak şeklinde olacağını bildirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim