• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Bingöl’de Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Bingöl’de Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi
Bingöl Belediyesince Kültür Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ilk etabı ihale edildi.

Bingöl Belediyesince Kültür Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ilk etabı ihale edildi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm projesi birinci etap ihalesinin 5 firmanın katılımıyla tamamlandığı belirtildi. Veysel Belgin Gençlik Merkezi Kongre salonunda açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihalenin, aynı zamanda Bingöl Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınladığı belirtilen açıklamada, sürecinin şeffaf bir şekilde tamamlandığı vurgulandı.

Kültür Mahallesi'nde yeni bir yaşam alanı inşa etmek için uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin toplamda 5 etapta ihale edileceği açıklamanın devamında ikinci ve üçüncü etap ihalelerinin yarın yapılacağı bildirildi.

2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesiyle ise 1971 depremin izleri silineceği ifade edilen açıklamada, projenin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceği dile getirildi.

Açıklamanın devamında ise," Yıkımı gerçekleştirilen konut alanına bin 108 konut, 160 rezidans, 18 kapalı otopark 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, AVM, cami, 8 derslik kreş, meydan, sergi ve fuaye alanları, sportif ve yeşil alanlar inşa edilecek. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek. Kentsel dönüşüm projeleriyle hem depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz hem de çarpık kentleşmenin önüne geçerek daha düzenli bir yapılaşmaya yöneleceğiz. Projemizin hak sahiplerine, memleketimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" denildi.

Hak sahiplerine yönelik kira yardımlarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Bugüne kadar 932 hak sahibimize toplamda 2 milyon 857 bin 221 TL kira yardımı yapıldı. Hak sahiplerimize yakın zamanda 3'er aylık kira yardımı yapılacaktır. Hiçbir hak sahibimiz kira yardımından dolayı mağdur edilmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Kentsel dönüşüm projesinin yapım aşaması tamamlanıncaya kadar kira yardımlarının devam edeceği ve tapu devri yapmayan hak sahiplerinin de biran evvel işlemlerini tamamlamaları gerektiğini aktarıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim