• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bilkay: Bana tebliğ edilmedi

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı.Yerine geçecek isim de belli oldu. O isim İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay...

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı.Yerine geçecek isim de belli oldu. İçişleri Bakanlığı kulislerinde sürpriz bir kararla görevden alınan Hüseyin Çapkın'ın yerine İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın alınacağı konuşuluyor.

Türkiye’yi sarsan rüşvet operasyonunda İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da görevden alındı. Dün yapılan operasyonlarda İstanbul’daki 11 emniyet müdürünün görev yerleri değiştirilmişti. Son değişiklik ise İstanbul emniyetinin bir numarasında yapıldı. Peki Çapkın’ın yerine kim gelecek? İçişleri Bakanlı kulislerinde ismi ön plana çıkan o isim İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay.

Bilkay'dan açıklama

Bu arada İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, merkeze alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yerine atanacağı yolundaki haberler üzerine, "Bana intikal eden, tebliğ edilen birşey yok" dedi. Bilkay bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu söyledi.

Hangi illerde değişiklik yapıldı?

Öte yandan Erzincan, Kayseri, Kocaeli ve Konya'da da görevden almalar gerçekleşti. Erzincan  Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube Müdürü Yüksel Yıldırım görevinden alındı. Öte yandan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevinden alındı.

Erzincan’da 4 yıldan bu yana KOM Şube Müdürlüğü yapan 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, görevinden alınarak Koruma Şube Müdürlüğü’ne verildi. Koruma Şube Müdürü Recep Tecimer de KOM Müdürlüğü’ne getirildi.

KAYSERİ EMNİYETİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevinden alındı. Türkiye genelinde emniyette yapılan görev değişikliklerine Kayseri de dahil edildi. Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Burhan Turan görevinden alınarak, Muhabere ve Haberleşme Bürosu'nda görevlendirildi. Yerine ise Kayseri Hacılar İlçe Emniyet Müdürü Atilla Akalp getirildi.

Kayseri Emniyeti’ndeki görev değişikliğinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen talimat üzerine yapıldığı belirtiliyor.

OPERASYON KOCAELİ'NE DE SIÇRADI!

Kocaeli' ye de sıçrayan ve Körfez İlçesi'nden İstanbul'dan gelen ekipler tarafından bir kişinin gözaltına alındığı belirlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Mehmet Ağzıbağlı bu görevden alınıp Eğitim Şube Müdürlüğüne atandı. Bugün de Kaçakçılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdulkadir Demir de bu görevinden alındı, yerine Güvenlik Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Başkal getirildi. Abdulkadir Demir ise Güvenlik Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Kocaeli'de yeni görev değişikliklerinin olup olmayacağı bilinmiyor.

Ali Bilkay kimdir?

Ordu ili Perşembe ilçesinde 1958 yılında doğan Ali bilkay, 1974 yılında Polis Koleji’ne girdi.

1977 yılında Polis Kolejinden,1980 yılında Polis Akademisi’nden mezun olmasının ardından ilk görev yeri olarak Adana'ya atandı.

Devlet Lisan Okulu’nu 1985 yılında bitirdikten sonra Misyon Koruma görevi için ABD’nin Los Angeles'ta 2 yıl çalışıp, 1988 yılında Polis Akademisine atandı.

Sırasıyla Hakkâri, Yozgat ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çeşitli görevlerde bulundu.

Sonrasında Afyonkarahisar, Sakarya Emniyet Müdürlüğünün ardından 10.11.2011 tarihinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

Ali Bilkay, evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim