• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Bilinçli Aile, Bebek Araç Gereç Sektörünü Büyütüyor

Bilinçli Aile, Bebek Araç Gereç Sektörünü Büyütüyor
Bir saatte 160, bir yılda yaklaşık 1 milyon 250 bin bebeğin doğduğu Türkiye'de, ailelerin yavrularını daha sağlıklı büyütmek konusundaki bilincinin...

Bir saatte 160, bir yılda yaklaşık 1 milyon 250 bin bebeğin doğduğu Türkiye'de, ailelerin yavrularını daha sağlıklı büyütmek konusundaki bilincinin artmasının bebek araç gereç sektörünü de büyüttüğü belirtildi.

Bebek araç ve gereç sektörünün yenilikçi firması Prego'nun Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Dalmızrak, nüfusunun yaklaşık yüzde 30'u, 0-17 yaş arası çocuklardan oluşan Türkiye'de anne-babaların bebeklerini sağlıklı büyütmek konusundaki hassasiyet ve bilinçlerinin giderek geliştiğini söyledi. Aynı yaş grubunun Avrupa'da yüzde 19'da kaldığını, Türkiye'de ise 23 milyonluk genç bir nüfus olduğunu belirten Dalmızrak, "Bu nüfusun 0-4 yaş arasını 6,279 milyon, 5-9 yaş arasını 6,233 milyon, 10-14 yaş arasını 6,578 milyon çocuk oluşturuyor. Türkiye'de doğum oranı Avrupa Birliği ülkelerinin iki katı seviyesinde. Türkiye'de en az bir çocuğu olan hane halkı sayısı, toplam hane sayısının yüzde 54,2'sini oluşturuyor. Bu durum, bebek araç-gereçleri sektörünün önemini ortaya koyuyor" dedi.

ANNE BABALAR ARTIK DAHA BİLİNÇLİ

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de ailelerin bebek başına; 2 yaşına kadar aylık ortalama 60-70 dolar, yıllık 720-840 dolarlık harcama yaptıklarını ortaya koyduğunu bildiren Muharrem Dalmızrak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bebek araç gereçleri sektörü özellikle son 10 yılda daha da önem kazandı. Bunda en büyük etken ailelerin giderek daha bilinçli hale gelmeleri. Bilinçli ebeveynler, çocuklarıyla ilgili her şeyi araştırıyor. Çok bilinçliler ve bebeklerinin gelişimiyle ilgili her şeyi kullanmak istiyorlar. Bebeklerini en sağlıklı şekilde nasıl yetiştirecek ise, araştırıp o ürünleri alıp kullanıyorlar."

Dalmızrak, İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Gaziantep gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'nin 81 vilayetindeki bayileri aracılığıyla ürünlerini her noktaya ulaştırdıklarını kaydetti.

AR-GE'YE TÜKETİCİ TERCİHLERİ YÖN VERİYOR

AB ülkelerindeki yüzde 1.06 düzeyindeki doğum oranına karşın, yüzde 1.89'luk doğum oranına sahip Türkiye'de, bilinç düzeyinin yükselmesinin sektörü büyütmesiyle AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Dalmızrak, şunları söyledi:

"Anne ve babalar; çocuklarını daha sağlıklı büyütme isteği ile yeni ürün ve hizmet arayışına giriyor. Biz ise Prego markası olarak, AR-GE alışmalarımızda tüketici tercihlerini dikkate alıyoruz. Yani, bize tüketicilerimizden gelen talepler yön veriyor."

Muharrem Dalmızrak, Türkiye'de bebek araç gereçleri sektöründe satılan ürünlerin yüzde 90'ının Uzak Doğu'dan geldiğini, Türkiye'de üretimin yüzde 10 civarında kaldığını sözlerine ekledi.

Bilinçli Aile, Bebek Araç Gereç Sektörünü Büyütüyor

Bilinçli Aile, Bebek Araç Gereç Sektörünü Büyütüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim