• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bilimsel, Sosyal, Kültürel Ve Sanatsal İşbirliği Protokolü

Bilimsel, Sosyal, Kültürel Ve Sanatsal İşbirliği Protokolü
Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörlüğü ile Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü imzalandı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörlüğü ile Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü imzalandı.

Trakya Üniversitesi Rektörlük binasında bir araya gelerek, Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolünü TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Edirne İI Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan karşılıklı olarak imzaladı.

Yapılan protokolde TÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Fen Fakültesi Dekanı ile Edirne Sosyal Bilimler Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Edirne Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi olarak karşılıklı işbirliği yapıldı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdür Hüseyin Özcan amaçlarının orta öğretim öğrencilerinin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılması olduğunu belirterek, "Bir şekilde yüksek öğrenime, mesleğe hazırlanmaları amacıyla bilim, sanat, sosyal ve kültürel anlamda işbirliği ile dolayısı ile burada uygun bulunması anlamında bir takım sergi ve seminerler, konferanslar yapılabilecek. Özellikle lise öğrencilerimizin akademik, araştırma bilgilerini ziyaret etmeleri, laboratuarları kullanılabilmeleri, ortak sergiler düzenlenmesi gibi imkan dahilinde olacak. TÜİK Türkiye verilerini açıkladı. Türkiye'de eğitimde ve sağlıkta Edirne ilk 10 da. Burada akademik başarılar dahil okul öncesi, okul ulaşma ve eğitimden memnuniyet var vatandaşımızdan. Bu başarının bugünlere gelmesinde üniversitemizin çalışmalarının ve desteğinin olduğunu ifade ediyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise, "Bugün burada dekanlarımızla birlikte il yöneticileri il birlikte yapıldığını düşünüyorum. Lise öğrencilerimizi de asla ihmal edemeyiz. Eğitim bir bütün. Eğitime ayrılan kaynaklar günden güne artmakta. Komşularımızda maddi büyük sıkıntılar olmasına rağmen genelde eğitime ayrılan kaynakların artması çok sevindirici. Bize düşen görev, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasıdır. Bu anlamda üniversitemizin gelişen kaynaklarında, altyapısını, laboratuarını, kütüphanesini birlikte öğrencilerimizle Milli Eğitimdeki lise öğrencilerimizle paylaşmak aynı zamandaki görevimiz. Biz ne kadar bilimi sevdirebilirsek onlara ileride seçecekleri meslekleri ne kadar iyi tanıtabilirsek buda somut görerek ve yerinde inceleyerek olur. Üniversitemizin bütün imkânları ve kapasitesi öğrencilerimize açıktır. Liseyi bitiren öğrenciler umarız Trakya Üniversitesi'nin öğrencileri olacaklar. Fen, Tıp, Eğitim, Mühendislik, Tıp Fakültesi burada, Güzel Sanatlar Fakültemiz Burada. Öğrencilerimiz burada sanatsal olarak müzelerimizden yararlanabilirler, yayınlarımızdan yararlanabilirler. Fen Fakültesi'nin laboratuarları var. Mühendislik Fakültesi'nde öğrencilerimizin ürettiği arabayı görebilirler. Eğitim Fakültesi'nde değişik eğitim metodolojilerini öğrenebilirler. Tabi çok gelişmiş bir kütüphanemiz var. 7-24 saat açık, bunda da Türkiye'de bir öncülük yaptık. Bizi sevindiren bu kütüphanemize ilimizden de öğretmenlerimizin gelmesi. Buradan yararlanan üniversite öğrencilerimiz tabi ki öncelikli ama ondan artakalan zamanında da lise öğrencilerimize de bütün üniversitemizin kapasitesinin kullanılmasından mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Bilimsel, Sosyal, Kültürel Ve Sanatsal İşbirliği Protokolü

Bilimsel, Sosyal, Kültürel Ve Sanatsal İşbirliği Protokolü

Bilimsel, Sosyal, Kültürel Ve Sanatsal İşbirliği Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim