• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bilimsel Araştırma Çözümleri Ve Yazarlık Semineri Gaü’de Gerçekleştirildi

Bilimsel Araştırma Çözümleri Ve Yazarlık Semineri Gaü’de Gerçekleştirildi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kütüphanesi, bilimsel yayınevi Elsevier B.V. ile ortaklaşa seminer düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kütüphanesi, bilimsel yayınevi Elsevier B.V. ile ortaklaşa seminer düzenlendi.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Elsevier Bilimsel Araştırma Çözümleri ve Yazarlık Semineri'ne konuşmacı olarak Elsevier Bölge Direktörü Tayfun Başal, Elsevier Temel İçerik Kurumsal Destek Müdürü Başak Candemir ve Elsevier Bölge Kurumsal Pazarlama Müdürü Gamze Keskin katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını GAÜ Yöneticiler Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri yaptı. Sadri konuşmasında, "Biz GAÜ olarak 31. yılımızdayız. Üniversitemiz araştırma alanında bir strateji belirledi. Üniversitemizin uluslararası kimliği de bu gelişmeye çok önemli potansiyel sağlıyor. Çünkü dünyanın çok farklı ülkelerinden eğitim görevlileri ve araştırmacılar üniversitemizde bulunuyor. Şu an 42 ülkeden eğitimcimiz var" dedi.

"GAÜ, 17 ARAŞTIRMA MERKEZİNDE 60 AKADEMİSYEN İLE ARAŞTIRMA YAPIYOR"

Doç. Dr. Hossein Sadri ayrıca GAÜ bünyesinde yapılan çalışmalar ile ilgili "Biz rektörlük bünyesinde ekim ayından itibaren araştırmalarla ilgili rektör yardımcılığı pozisyonunu ve ona ilaveten bir araştırma ve yayın koordinatörlüğü olmak üzere yeni ofisler açtık. Ayrıca Academic Writing Center'ı aktif hale getirdik. Laboratuvar birimimizi de açtık ve laboratuvar birimimiz çerçevesinde laboratuvarlarımızın güncellenmesi başladı. Son 5-6 ayda Araştırma ve Yayın Yönetmeliği başta olmak üzere bu işin altyapısını yapmak için bir çalışma başlattık. Şuan yaklaşık 17 araştırma merkezimiz aktif durumda ve bu 17 araştırma merkezimizde toplam 60 civarında öğretim üyemiz yakinen araştırma yapmak üzere örgütlendiler" diye konuştu.

"ELEKTRONİK YAYINLARA ÖNCELİK VERİYORUZ"

Doç. Dr. Hossein Sadri, GAÜ Kütüphanesi ile ilgili yapılan çalışmalara değinirken "Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine paralel olarak kütüphanemizde de önemli bir çalışma başlatıldı. Üniversitemizde basılı yayınların arttırılmasına yönelik bazı programlar var, bunlar hareket ediyor ancak üniversitemizde bunların arttırılması çok zaman isteyen bir meseledir. Geçmiş yıllarda da gördüğümüz üzere kitaplar alındığı zaman kitapların odaya intikal ettirilmesi, onların tek tek raflara ayrılması bile zaman alan bir süreçtir. Dolayısıyla üniversitemiz elektronik yayınlara öncelik verdi. Online erişimlerinde bu noktada önemli olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili GAÜ Kütüphanesi'nden yapılan açıklamada, Elsevier B.V. firmasının, Hollanda merkezli uluslararası bir yayıncı olduğu, Science Direct ve Scopus veri tabanları başta olmak üzere birçok bilimsel içeriği üniversitelere sunduğu belirtildi. Elsevier'in basılı ve dijital yayınları ulaştıkları bilimsel içerik ve kalite nedeniyle hem kütüphane ve bilgi bilimleri alanlarında, hem de uluslararası bilimsel literatürün en önemli yayınları kabul edildiği ifade edilerek, Elsevier'in dergilerinin aynı zamanda sağladığı yüksek atıf sayıları nedeniyle doğrudan uluslararası bilimsel prestij anlamına geldiği vurgulandı. Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu'yu kapsayan Elsevier Bölge Ofisinin, bölgesel çeşitli eğitim ve yazar çalıştayları düzenleyerek hem kullanıcı eğitimini, hem de akademisyenlere yönelik bilimsel yazım süreçlerinde rehberlik hizmeti verdiği belirtilen açıklamada, bir diğer ifade ile Elsevier'in bölgesel etkinlikler ile akademisyenlere Elsevier yayınlarında yer alarak önemli bilimsel prestij sağlamaları adına hangi formatta yayın yapabileceklerini doğrudan birinci ağızdan aktardığı vurgulandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim