• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bilic: Muhammed sezonun en önemli transferi

Beşiktaş'ın Hırvat hocası, genç yeteneğin büyük bir oyuncu olmak için gereken her şeye sahip olduğunu söyledi.
Beşiktaş, bu sezon transfer trafiğinde en yoğun takımdı. Gökhan Töre, Tolga Zengin, Ramon Motta gibi ilk 11'in değişmezi haline gelen 3 'nokta transferin' yanısıra Eneramo, Pedro Franco, Sezer Öztürk, Kerim Frei, Ömer Şişmanoğlu gibi isimler de takımda dahil oldu. Ancak teknik direktör Slaven Bilic'e göre sezonun en önemli transferi bu isimlerden hiçbiri değil.
 
BİLİC'İ EN ÇOK ŞAŞIRTAN OYUNCU MUHAMMED
 
HT Spor'da yer alan habere göre Hırvat çalıştırıcı, sezon başı hazırlık kampında "Beni en çok şaşırtan oyuncu" diye nitelediği Muhammed Demirci'yi tüm bu yeni transferlerden ayrı bir noktaya koyuyor. Bilic, Siyah-Beyazlı yöneticilerle yaptığı sohbette de 1995 doğumlu yıldızla ilgili düşüncelerini ortaya koydu.
 
"MAMİ SEZONUN EN ÖNEMLİ TRANSFERİ"
 
Muhammed'i sezon öncesi çalışmalarda fark ettiğini ve yeteneğinin kendisini çok şaşırttığını söyleyen Bilic, "Mami, kamptaki performansıyla da hepimizi en çok şaşırtan oyuncu oldu. Çok büyük bir yeteneği ve potansiyeli var. Öyle bir eşiğe geldi ki, potansiyelli bir yetenek olmaktan iyi bir oyuncu olmaya doğru ilerliyor. Potansiyelini performansa da dönüştürüyor. Bizim işimiz onu korumak, geliştirmek, teşvik etmek. Büyük bir oyuncu olmak için geri kalan her şeye sahip. Ona baktığımda, o ışığı görüyorum. Benim gözümde sezonun en önemli transferi gibi. Böyle devam ettiği sürece şans bulmaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
"MAMİ VARKEN SEZER'E GEREK YOKMUŞ"
 
Beşiktaşlı yöneticilerle teknik direktör Slaven Bilic arasında geçen sohbette, Muhammed'in ardından Sezer Öztürk masaya yatırıldı. Henüz Beşiktaş A Takımı'nın formasını 1 dakika bile giyemeyen oyuncunun durumunu soran yöneticilere, Muhammed üzerinden cevap veren Bilic, "Sezer kötü bir oyuncu değil. Ancak şu an için benim gözümde Mami daha önde. Mami varken Sezer'in transferine gerek yokmuş" diye konuştu.
 
SERGEN YALÇIN: BİR PATLAMAYA İHTİYACI VAR
 
Muhammed Demirci'yi 'idolü' olarak gördüğü Sergen Yalçın'a sorduk. İşte Beşiktaş efsanesinin, genç yetenekle ilgili görüşleri: "Muhammed çok yetenekli. Enteresan özellikleri var. Ama yetenekleri olan her oyuncu belli bir yere gelemiyor. O özellikleri sahaya çıktığında yansıtması lazım. Yıllardır ismi gündemde olduğu için herkesin büyük beklentileri var. Bunu karşılamak için oyuna girdiği anlarda mutlaka bir şeyler göstermesi gerek. Henüz o katkıyı verebilmiş değil. Bir patlamaya ihtiyacı var formayı alabilmesi için. İnşallah o patlamayı da yapacaktır. Yeter ki, dişine uygun bir maçta şans bulsun."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim