• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bilecik’te Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’te Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı
Bilecik'te etlik ve yumurtalık hayvan sektörüne yönelik, "Ticari Etlik ve Yumurtacı Kanatlı İşletmelerinin Biyogüvenlik Talimatı" hakkında bilgilendirme...

Bilecik'te etlik ve yumurtalık hayvan sektörüne yönelik, "Ticari Etlik ve Yumurtacı Kanatlı İşletmelerinin Biyogüvenlik Talimatı" hakkında bilgilendirme toplantısı verildi.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'nda yapılan biyogüvenlik bilgilendirme toplantısına, İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, müdür yardımcıları, şube müdürleri ile etlik ve yumurtalık hayvan sektöründeki firma temsilcileri katıldı. Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, kanun ve yönetmeliklerle koyulan standartlarda amacın hem insan sağlığını, hem de ekonomik olarak ülkenin çıkarlarının ön planda tutarak daha iyilerini elde etmek olduğunu söyledi. Bugün kanatlı sektöründe Avrupa'da söz sahibi olduklarını anlatan Yıldız, "Hayvansal ürünlerde gıda güvenliği ve insan sağlığı açısından risk oranı çok fazla. Bunu önlemek amacıyla kanunlar ve yönetmelikler çıkarılmakta ve uygulandığında işletme ve ekonomi açısından çok büyük fayda getirdiğine inanıyoruz. İlimizde Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu (TKDK) kuruluyor. Hayvancılığın birçok kolunda vatandaşlarımız gerek bireysel gerek şirket halinde başvurarak inşallah güzel yatırımlar ve güzel projeler ilimize kazandırılmış olur.2006-2014 yılları arasında ilimizde Kırsal Kalkınma Yatırımlarında 16 proje uygulanırken, 2014-2015 yıllarında 29 proje uygulamaya konularak birçok ile göre iyi bir başarıya ulaşıldı. İşletmeleriniz de tutulması İl ve ilçe müdürlüklerimize gönderilmesi gereken kayıtlar sektörümüz ve işletme sahipleri için önem arz etmektedir. Bu konuda yapılacak ihmal diğer ihmalleri doğurur. Bu da ihracatta geri dönmelere ve sonunda da ülkemizin ekonomik kaybına ve itibarsızlaşmasına neden olur. Yeni yapılan ve yapılacak kümeslerimiz yasa ve yönetmeliklerin belirlediği biyogüvenliğe uygun olarak yapılmaktadır. Daha önce yapılan kanatlı sektörü işletme sahiplerinin eksikliklerini en kısa (2-3 ay ) süre içerisinde tamamlamaları gerektiğini aksi halde üretim yapamayacaklarını bilmelidir. Bizler birbirimizin paydaşı ve bu ülkenin tarım ve hayvancılığına katkıda bulunan insanlarıyız. Amacımız daha az para ve emek sarf ederek daha kaliteli, güvenilir ve kazançlı üretim yapmaktır. Firmalarımızın kazancının bereketli olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Veteriner Hekim Mehmet Ali Öztürk'ün "Ticari Etlik Ve Yumurtacı Kanatlı İşletmelerinin Biyogüvenlik Talimatı" ile ilgili sunumun ardından firma temsilcilerine ve ilçe müdürlerine katılım belgeleri verilmesiyle toplantı sona erdi.

Bilecik’te Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’te Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’te Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’te Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim