• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk
Özel Bilecik Yıldızları Anaokulu bir ilk gerçekleştirilerek, anaokulu öğrencilerine okul öncesi eğitimlerinin yanı sıra, jimnastik, piyano ve melodika...

Özel Bilecik Yıldızları Anaokulu bir ilk gerçekleştirilerek, anaokulu öğrencilerine okul öncesi eğitimlerinin yanı sıra, jimnastik, piyano ve melodika eğitimleri veriliyor.

Anaokulu öğrencilerine verilen jimnastik ve müzik eğitimleri hakkında bilgi veren Özel Bilecik Yıldızları Anaokulu Müdürü Saliha Çulhaoğlu Ertürk, okul öncesi eğitimde çocuklar için spora önem verdiklerini belirtti. Ertürk, "Kasların gelişimi sonucunda çocuklar yürüme, tırmanma, yakalama, sıçrama gibi motor becerilerde ilerlemeler sergilerler. Bu becerilerin gelişmesiyle okul öncesi çocukların hareket düzeyi artar ve çevrelerini daha çok keşfedebilirler. Özel Bilecik Yıldızları Anaokulu olarak çıktığımız yolda ilkokul dönemine geldiğinde yaşıtlarına oranla vücudunu tanıyan ve dengesi oturmuş, bu bedensel kalitenin verdiği öz güven ile kendini ifade edebilen çocuklar yetiştirmek istiyoruz ve okulumuzda spora önem veriyoruz. Haftada 2 gün Beden Eğitimi Öğretmeni Gürkan Algan'la jimnastik dersi yapıyor, projeler hazırlıyoruz. "Spor yapıyorum, sağlıklı büyüyorum" projesi kapsamında etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

"ÖĞRENCİLERE PİYANO VE MELODİKA EĞİTİMİ VERİLMEKTEDİR"

Okullarında öğrencilerin eğitimleri için ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını anlatana Ertürk, "Öğrencilerimizin gizli ilgi alanlarını ortaya çıkarabilme, keşfedebilme amacıyla Müzik Öğretmeni Erol Işık ile piyano ve melodika eğitimi verilmektedir. Bütün çocuklar az ya da çok müziğe yetenekli sayılmaktadırlar. Ancak bu yeteneğin gelişimi büyük ölçüde içinde bulundukları ortama bağlıdır. Çocuklar küçük yaşlardan itibaren iyi müzikle beslenirse, büyüyünce müzik sanatçısı olmasalar bile; iyi müziği seçen, seven ve ondan yararlanmasını bilen yetişkinler olacaklardır" ifadelerine yer verdi.

"JİMNASTİK TÜM SPOR DALLARININ ANASIDIR"

Verdiği jimnastik dersleri hakkında bilgi veren Jimnastik Öğretmeni Gürkan Algan, jimnastiğin tüm spor dallarının anası olduğunu söyledi. 15 yıldır profesyonel olarak jimnastik antrenörlüğü yaptığı anlatan Algan, "Ne yaparsanız yapın ilk önce jimnastiğe başvurmak zorundasınız çünkü motorsal özellikler, denge, esneklik gibi özellikler burada kazanılıyor. Zaten 5-6 yaşlarındaki çocukların en büyük ihtiyaçları koşup, düşüp, zıplayıp, yuvarlanmak. Aynı zamanda burada başarılı olan öğrencilerimizi ilimizin jimnastik kulübüne katarak ilimizi temsil etmeye çalışıyoruz. Çok büyük başarılarımız oldu. Türkiye genelinde 7'nci olduk. Her sene 35 şehir arasında 10'uncu oluyoruz. Jimnastik yaparken sadece jimnastik antrenmanları yeterli olmuyor. İyi bir uyku, iyi beslenme, ilgili bir anne ve baba, okulda iyi malzemeler gerekli. Jimnastikle çocukları sosyal hayata hazırlıyoruz. Çünkü jimnastik bir disiplindir. Bizde burada çocuklarımıza temel disiplinleri veriyoruz. Sene sonlarında da şenlik adını verdiğimiz gösterilerimiz oluyor. Sene içinde gördüğümüz her şeyi ailelerimize, halkımıza gösteriyoruz" dedi.

Daha sonra çocuklar müzik ve jimnastik derslerinde doyasıya eğlendiler.

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim