• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk
Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Karasu Gençlik ve Yaşam Adası'nda Squash sporunun yapılacağı Squash Kortları hizmete girdi.

Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Karasu Gençlik ve Yaşam Adası'nda Squash sporunun yapılacağı Squash Kortları hizmete girdi.

Bilecik halkı, spordan, çocuk oyun alanlarına, dinlenme yerlerinden düğün alanlarına, Go-Kart pistinden Squash sporlarının yapılacağı alanlara kadar birçok hizmeti barındıran Karasu Gençlik ve Yaşam Adası'nda artık Squash keyfini de yaşayabilecekler. Zamanın belirli dönemlerinde Squash keyfini yaşamak için tesislere gelen Ümit Çolak ve Halit Çolak adlı kardeşler, Squash tesisi ve sporu hakkında değerlendirmelerde bulundular. Bilecik Belediyesi tarafından kentte güzel bir tesisin kazandırıldığını belirten kardeşlerden Ümit Çolak, şunları söyledi:

'Ben Bilecik Kapalı Yüzme Havuzunda Yüzme Antrenörlüğü yapıyorum. Squash sporunun yapılabileceği alanlar Bilecik'te bulunmuyordu. Eskişehir ve Kütahya gibi illerde vardı. Bilecik'te de böyle bir spor salonunun bulunması gerekiyordu. Futbol ve diğer sporlar gibi isteyenler bu sporla da vakit geçirebilmelidir diye düşünüyorum. Diğer yandan böyle bir tesisi Bilecik'e kazandırdığı için Belediye Başkanımız Selim Yağcı'ya çok teşekkür ediyorum. Bu alanlar, vatandaşların gelip çok rahatlıkla faydalanabileceği alanlar ve son derece de zevkli bir oyun. Bütün birimleri ile bu tesis bu sporun yapılabileceği özellikleri taşıyor. Ağabeyimle ve arkadaşlarımla istediğimiz zaman gelip bu sporla ilgilenebiliyoruz. Squash, eforun çokça sarf edildiği bir spor alanı. Ağabeyim bu sporun dersini alan biri olarak teknik anlamda daha çok bilgiye sahip. Bu spor daha önce de dediğim gibi çok eğlenceli ve çaba harcanılan bir spor dalı. Bizim Türk milleti olarak da kazanma ve çaba harcama hırsı olduğu için bu anlamdaki ihtiyacın giderilebileceği bir alan. Bilecik'te de bu sporu bulduğumuz için çok mutluyuz ve herkesi buraya bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

"KONDİSYON GEREKTİREN BİR SPOR"

Oyunculardan Halit Çolak ise Bilecik'te Squash sporunu yapabilecekleri bir alanın şehre kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Beden Eğitimi öğretmenliği yaptığını dile getiren Çolak, "Squash tesisi gerçekten Bilecik'te bulunması gereken bir spor dalı idi. Bu spor tenise benziyor ancak bazı farklılıkları da var ve çok eğlenceli bir spor. Yüksek kalori yaktıran ve eğlenceye dayalı stresi alan bir spor dalı. Kondisyon gerektiren bir spor. Herkesin yapabileceği bir spor dalı ve herkesi buraya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk

Bilecik’te Bir İlk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim