• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Bilecikli çiftçilere 4 milyon 500 bin TL ödenek çıktı

Bilecikli çiftçilere 4 milyon 500 bin TL ödenek çıktı
AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı geçen aylarda meydana gelen dolu, sel ve yıldırım düşmesi ile su baskını sonucunda kent merkezinin yanı sıra...

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı geçen aylarda meydana gelen dolu, sel ve yıldırım düşmesi ile su baskını sonucunda kent merkezinin yanı sıra Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve Pazaryeri olmak üzere 5 ilçede oluşan ekonomik hasar için 4 milyon 500 bin TL ödeneğin çıktığı müjdesini verdi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı açıklamasında, Bilecik'te hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini belirterek şunları aktardı:

"Öncelikle bu hasarda zarar gören çiftçilerimiz ile vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cenabı Allah bizleri her türlü olumsuz durumlardan korusun. Devletimize ve milletimize güç ve kuvvet versin. İlimizde 6 Haziran 2018-20 Haziran 2018 tarihleri arasında dolu, sel, yıldırım düşmesi, su baskını sonucu merkez, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve Pazaryeri olmak üzere toplam 5 ilçemizde hasar oluşarak ekonomik zararlar meydana gelmişti. İl Müdürlüğümüzün teknik ekiplerinin 2 hafta gibi kısa bir sürede gece gündüz mesai saati merhumu gözetmeden yapmış olduğu zarar-ziyan tespit çalışmaları sonucunda; 923 üreticimizin şeftali, elma, armut, bağ zeytin domates, kavun, karpuz, biber, patlıcan, fasulye, ayva, erik, muşmula, Trabzon hurması, kabak, ayçiçeği, kiraz ürünlerini kapsayan 29 bin 467 bin 65 dekar alan zarar görmüştür. Ayrıca 120 adet saman balyası, 25 bin adet kanatlı hayvanı, 33 adet küçükbaş hayvanı, zarar görmüş olduğu tespit edilmiştir. Oluşan afetler akabinde yaptığımız köy ziyaretlerinde Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş ve ilgili arkadaşlarımızla hasarın detayları hakkında bilgi aldık. Buna göre, hükumetimiz ve devletimizin ilgili birimlerine oluşan hasarlar hakkında raporlar sunduk ve Cumhurbaşkanlığımız İdari İşler Başkanlığına bağlı güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünce acil yardım kapsamında zarar gören çiftçilerimize ödenmek üzere 4 bin 500 bin TL ödenek ilimize gönderildi. İnşallah bu ödenek ile çiftçimiz ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gideririz. Bu vesile ile devletimiz ve hükumetimizin ilgili yöneticilerine ilimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri her türlü zararlı olaylardan muhafaza etsin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim