• BIST 9526.48
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Biçki: Cumhurbaşkanı Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, şimdi itfaiyeci rolünde

Biçki: Cumhurbaşkanı Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, şimdi itfaiyeci rolünde
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, çözüm sürecinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçenin PKK'lı teröristler tarafından cephanelik...

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, çözüm sürecinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçenin PKK'lı teröristler tarafından cephanelik ve mayın tarlasına çevrildiğini belirterek, "İşin acı tarafı da bütün bunlar devletin, TSK ve valilerin gözü önünde yapıldı. Geldiğimiz noktada, bütün Türkiye'yi her gün yasa boğan şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı önce Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, daha sonra da ne yazık ki kendisi bu yangını söndürmek için itfaiyeci rolünü üslenmeye kalkıştı." dedi.

İl başkanlığı görevine kısa bir süre önce seçilen Biçki, il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda güncel konular hakkında açıklamalarda bulunan Biçki, Türkiye'nin yaşadığı iç ve dış meeleleri de değindi. Partisinin kongre ve kurultay sürecini başarılı bir şekilde tamamladığını, önümüzdeki süreci iyi değerlendireceklerini söyledi. Balıkesir il yönetimi olarak bundan sonra toplumun meselelerine daha yakından eğileceklerini ve toplumla iç içe olacaklarını belirten CHP İl Başkanı Biçki, "Siyaset, bir iddia ve önünüze bir hedef koyma işidir. Biz de bu düşünceyle, çok samimi düşüncelerle önümüze bir hedef koyduk. 2019 hedefine partimizi taşımak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu vesileyle partimize katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte daha dinamik, daha eylemci, daha sokakta olan bir yönetim anlayışıyla sizlerin karşısında olacağız." dedi.

Konuşmasında, terör ve mülteci meselelerine yönelik eleştirilerde de bulunan Ender Biçki, Suriyeli sığınmacıların Balıkesir'i de etkilediğine dikkat çekti. Özellikle kıyı kesimlerinde göçmen kaçakçılarıın, yerinden yurdun olmuş insanları Yunan adalarına taşıdığını belirterek, "Ancak burada her gün onlarca can kayboluyor. Bunu acı bir şekilde görüyoruz. Bu insanların cansız bedeni, Balıkesir sahillerine vuruyor. Bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Bu ölümlere ve bu drama artık son verilmeli." diye konuştu.

Türkiye'nin gündemini meşgul eden ciddi bir terör meselesi olduğuna da işaret eden CHP Balıkesir İl Başkanı, şöyle devam etti: "Geçen bir hafta içinde, şehrimizde iki kardeşimizi şehit verdik. Ülkemizdeki PKK terörünün bir an önce bitmesini ve ülkemize huzurun, barışın ve kardeşliğin gelmesini yürekten arzu ediyoruz. Biz CHP olarak, bu olayların bu noktaya geleceğini defalarca belirtmiştik. Çözüm süreci adı altında yürütülen görüşmelerin sağlıklı olamayacağını defalarca anlatmıştık. Bu sorunun çözüm yerinin de TBMM olduğunu, partimizin yetkili organları ifade etmişti. Bizim söylediklerimize o zaman itibar edilmedi. PKK ile, terör örgütüyle görüşmelerin doğru olmadığını anlatmıştık. İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin, Kandil'de Murat Karayılan ile yapılan görüşmelerin, Oslo'da PKK temsilcileriyle yapılan görüşmelerin doğru olmayacağını ve bunun sonuç getirmeyeceğini defalarca belirtmiştik."

Çözüm sürecinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçenin PKK'lı teröristler tarafından cephanelik ve mayın tarlasına çevrildiğini belirten Biçki, "İşin acı tarafı da bütün bunlar devletin, TSK ve valilerin gözü önünde yapıldı ama o zaman onlara, bunlara göz yumulması talimatı verilmişti. Valiler de, Silahlı Kuvvetler de ne yazık ki eli kolu bağlı olarak, bu ilçelerimizin ve şehirlerimizin cephaneliğe ve mayın tarlasına dönmesine seyirci kaldılar ama geldiğimiz noktada, bütün Türkiye'yi her gün yasa boğan şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı önce Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, daha sonra da ne yazık ki kendisi bu yangını söndürmek için itfaiyeci rolünü üslenmeye kalkıştı. Ülkemize huzur ve barışın bir an önce gelmesini arzu ediyoruz." dedi.

Biçki: Cumhurbaşkanı Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, şimdi itfaiyeci rolünde

Biçki: Cumhurbaşkanı Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, şimdi itfaiyeci rolünde

Biçki: Cumhurbaşkanı Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, şimdi itfaiyeci rolünde

Biçki: Cumhurbaşkanı Türkiye'yi yangın yerine çevirdi, şimdi itfaiyeci rolünde

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim