• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Beyşehir’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Beyşehir’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım
Konya'nın Beyşehir ilçesinden Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 6 TIR dolusu yardım malzemesi yola çıktı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinden Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 6 TIR dolusu yardım malzemesi yola çıktı.

Beyşehir'de, İlçe Kaymakamlığı'nın öncülüğünde Beyşehir Belediyesi'nin desteğiyle sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası sona erdi. Kampanyaya ilçe halkı büyük ilgi gösterirken, şehir merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı dış mahallelerden de toplanan yardımlar TIR'lara yüklendikten sonra festival meydanında düzenlenen uğurlama programında yapılan duaların ardından yola çıkarıldı. Yardım malzemelerinin yüklendiği 6 TIR Suriye'ye gitmek üzere ilçe merkezinden hareket etti.

Yardım konvoyunun uğurlama programında sivil toplum örgütleri adına konuşan Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, 9-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kampanyaya bu kadar yoğun bir ilgi olacağını tahmin etmediklerini belirterek, "Ama gördük ki, Beyşehir halkı bu konularda her zaman duyarlılığını gösteriyor. Bugün de bunu gösterdi. Kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, Beyşehir halkına da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sadece Bayırbucak Türkmenleri'nin değil, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman mazlumların yanında olduğuna vurgu yaptı. 15 yıl önce yardım alan bir ülkenin artık bugün yardım dağıtan bir ülke haline geldiğini anlatan Özaltun, "Bununla gurur duyuyoruz. Şunu da görüyoruz, birlik beraberliğin en güzel sergilendiği yer Beyşehir'dir" diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, gönüllerinden geçenin dünyada huzur ve adaletin olması olduğunu belirterek, "Çocuklar acı çekmesin, sokakta ve aç susuz kalmasın, bombalara maruz kalmasın. Ama gelin görün ki, dünyanın adaleti böyle tecelli etmiyor. Bugün de ülkemizin etrafında hakikaten büyük acılar yaşanıyor. Büyük sıkıntılar var. Tabi bizim milletimizin genlerinde, mağdurun, mazlumun, garibin, gurabanın yanında yer almak, onların acılarını paylaşmak, dertlerini dert edinmek var. Bu çerçevede, bizim de soydaşlarımız olan Bayırbucak Türkmenleri için ilçemizde ve birçok yerde kampanya başlatıldı. Ve bu kampanyanın da sivil toplum örgütleri tarafından yürütülmesi söz konusu oldu. Her zaman olduğu gibi ilçemiz bu kampanyada da mağdura ve mazluma kucak açmanın öneminin gösterilmesi anlamında kısa süre içerisinde 6 TIR dolusu yiyecek ve giyecek türünden maddi yardımı temin etti. Filoda bulunan yardımların hayırlısıyla kazasız belasız yerine ulaşmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İHH Beyşehir İlçe Temsilcisi İsmail Efe de, Beyşehir'den toplanan yardımların Konya'da İHH tarafından yerine ulaştırılacağını vurgulayarak, "Toplamda Konya'da 21 TIR olmuştur. Bunların 6'sını Beyşehir'den gönderilen yardımlar oluşturuyor. İlçeler arasında en fazla yardımı Beyşehir gönderiyor. Bu konuda birincilik Beyşehir halkına aittir, herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kampanyaya öncülük eden İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile destek veren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve organizasyonu yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine onur belgeleri takdim edildi. Ardından yapılan dualar sonrasında yardım konvoyu göl kenarındaki festival meydanından hareket etti. Kent merkezinde tur atan yardım konvoyu ardından ilçeden ayrıldı.

Beyşehir’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Beyşehir’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Beyşehir’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim