• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Beyşehir’de Emeklilere Yönelik Konutlara Yoğun İlgi

Beyşehir’de Emeklilere Yönelik Konutlara Yoğun İlgi
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi'nin ilçe genelinde yaşayan emeklilerin de konut sahibi olabilmesine yönelik olarak başlattığı çalışmalara ilgili...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi'nin ilçe genelinde yaşayan emeklilerin de konut sahibi olabilmesine yönelik olarak başlattığı çalışmalara ilgili kesimden yoğun destek geldi.

Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ve beraberindeki mahalle muhtarları, TOKİ'nin emeklilere yönelik olarak geliştirdiği toplu konut projesinden yararlanabilmesi için emekliler tarafından doldurulan ön talep formlarını ziyaret ettiği makamında Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a teslim etti.

Belediye Başkanı Özaltun, yaptığı açıklamada, "Emekliye ikinci bahar" projesi kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından 17 ilde toplam 4 bin 354 konut inşa edilmesi için ön talepler alındığını anımsatarak, bu iller arasında Konya'nın da yer aldığını kaydetti. Beyşehir'de yaşayıp herhangi bir konutu olmayan ve gerekli şartları taşıyan emeklilerin de uygun imkanlarla konut sahibi olabileceğini belirten Özaltun, "Beyşehir nüfusu artarken konut açığı da doğuyor. Gerek TOKİ Başkanlığımız, gerekse müteahhitlerimizle ilçemizdeki konut açığını giderme noktasında çalışıyoruz. Bu noktada devletimizin hayata geçirmiş olduğu yatırımlar var, destekler var. Beyşehir'de hayata geçirilecek 2.etap TOKİ konutları için inşallah önümüzdeki günlerde ihale yapılacak. Bunun yanı sıra özellikle emeklilerimizden de bize çok büyük talepler gelmeye başladı. Dediler ki "tamam normal TOKİ konutları yapılacak ama emekliler için de ilçemizde topu konutlar üretir misiniz?'Bu yönde talepler geldi. Bunun üzerine Beyşehir Belediyesi olarak bir çalışma başlattık, meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ile toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneğimizle de bu konuyu değerlendirdik. Bu talepler üzerine derneğimiz ve bünyesindeki muhtarlarımız Belediyemize destek olarak mahallelerindeki vatandaşlarımızın bu yöndeki talepleri ile ilgili olarak birebir anket çalışması yaptılar, ön başvuru formlarının doldurulması noktasında yardımcı oldular" dedi.

Bu çalışmaların tamamlandığını belirten Özaltun, mahalle muhtarlarının ziyaretinde kendilerine bin 300'ün üzerinde ön talep başvuru formunun teslim edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Diğer birçok ilçemize baktığımızda gerek emeklilere yönelik TOKİ, gerekse farklı TOKİ projelerinde 500 sayısının geçilemediği görülüyor. Ama, biz Beyşehir'de çok büyük bir talep aldık. Önümde şu anda bin 300'ün üzerinde ön talep başvuru formu var. Bu da şunu gösteriyor, Beyşehir'de 478 2.etap TOKİ konutları için ihale yapılmaya hazırlanılırken, ayrıca ilçemize bağlı Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde de ilave bir 478 konutun yapılması için çalışmalar devam ederken, bin 300 emekli için de ayrıca ön talep başvurusu toplamış olmamız Beyşehir'de gelecekte nüfusun daha da artacağını ve buna paralel yeni konut ihtiyaçlarının doğacağını gözler önüne seriyor. Önümüzdeki günlerde muhtemelen Mart ayı içerisinde TOKİ Başkanımızla bir randevu alarak bu taleplerimizi görüşmek ve 2.etap TOKİ konutlarının ihale süreciyle ilgili olarak istişarede bulunmak üzere bir araya geleceğiz. İnşallah bu ziyaretlerimizde Beyşehir'in bu noktada yaşadığı açığın giderilmesi noktasında kendilerinden yardımcı olmasını isteyeceğiz. Bu konuda, Başbakanımıza da Türkiye genelinde gerek emeklilere yönelik projeler noktasında, gerekse diğer sosyal alanlarda vermiş olduğu destekten dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim