• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere “Küçük Gezgin” Kitabı

Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere “Küçük Gezgin” Kitabı
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından, öğrencilerin yaşadığı ilçeyi daha yakından tanıması amacıyla özel olarak hazırlattırılıp bastırılan...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından, öğrencilerin yaşadığı ilçeyi daha yakından tanıması amacıyla özel olarak hazırlattırılıp bastırılan "Küçük Gezgin Beyşehir'de" adlı kitap, öğrencilerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve 40 yıllık Türkiye Gazetesi ressamlarından Bahattin Atak'ın projelendirip çizgi roman haline dönüştürdüğü "Küçük Gezgin Ömer"in Beyşehir gezisini anlatıp ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını tanıttığı Beyşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan kitap, ilk olarak Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu'nda öğrencilere dağıtıldı.

KİTAPLARI BAŞKAN ÖZALTUN DAĞITTI

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu'nu ziyaret ederek, sınıflarda bir araya geldiği tüm öğrencilere Küçük Gezgin Kitabı'nı kendi elleriyle dağıtarak hediye etti.

Hediye ettikleri kitabın içeriğiyle ilgili öğrencilere bilgiler veren Başkan Özaltun, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini orijinal fotoğraflarının yanı sıra çizgi roman haline dönüştürülen görseller eşliğinde anlattığını söyledi. Özaltun, "Geleceğimizin en büyük sermayesi olacak olan sizler, şehirlerimizin de en güzel rehberlerisiniz. Dağıtmaya başladığımız keyifle okuyacağınıza inandığımız bu kitapçık, ilçemizi ve kentimizi sizin yaşlarınızdaki bir arkadaşınız olan Ömer'in gözüyle anlatıyor. Bu kitapta aynı zamanda Beyşehir Belediyemizin çalışmaları da yer alıyor. Son bölümünde yine Beyşehir'in tarihi mekanlarını yansıtan boyama çalışması yapabileceğiniz bir bölüm var, bulmaca var. Siz öğrencilerimiz için sıkılmadan okuyabileceğiniz eğlenceli olabileceğini düşündüğümüz bir kitap hazırladık. İnşallah beğeneceğinizi umuyoruz. Sizler de bir gün küçük gezgin olacaksınız, ileride Beyşehir'i, Türkiye'yi yöneten alanlarda inşallah sizler olacaksınız. Hedefimiz, sizleri ileride iyi yerlerde görebilmek adına sizlerin eğitimine bir nebze de olsa katkıda bulunabilmektir. Bunun için bu kitabı hazırlattık" dedi.

ÖZALTUN, ÖĞRENCİLERDEN ÇOK ÇALIŞMALARINI İSTEDİ

Küçük Gezgin kitabının ilk dağıtımının yapıldığı okulun Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu olduğunu da vurgulayan Özaltun, "Sizlere bu kitabı hediye etmeden önce ben de sizlerden küçük bir şey isteyeceğim. O da sadece çok çalışmanız. Öğretmenlerinizin verdiği ödevleri zamanında yaparak, onları ve ailelerinizi üzmeyerek bol bol kitap okuyarak düzgün, karakterli, ahlaklı bireyler olarak yetişmenizi ve kendinizi geliştirmenizi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Özaltun, kendisine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Karadağ, Okul Müdürü İlhan Karabiber'le birlikte Küçük Gezgin kitabını tüm sınıfları gezerek öğrencilere dağıttı.

Başkan Özaltun, kitap dağıtımının ardından öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafları çektirirken, bazılarıyla sohbet ederek gelecekte nasıl bir Beyşehir görmeyi hayal ettiklerini sordu.

BEYŞEHİR'LE 100.KİTAP…

Projeyle ilgili bilgiler veren ressam Bahattin Atak da, "Yarınlarımızın mimarı olan çocuklarımıza ülkemizi ve yaşadıkları il ve ilçelerinin tarihini, kültürünü, evliyasını, ulemasını ve bu aziz toprakları bize vatan yapanları, tarihimizde iz bırakan şahsiyetleri, yakından tanımak ve tanıtmak amacıyla "Küçük Gezgin" isimli bir çalışma başlattık. Bu projeye destek veren Beyşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Zira modern kentleşme yolundaki yaptıkları başarılı hizmetlerin yanı sıra bu tür kültürel çalışmaların da içinde yer almaları, sanata ve sanatçıya verdikleri değeri gösteriyor. Küçük Gezginimiz, bu cennet vatanın en ücra noktasına kadar gidip gezmek, Evliya Çelebi üslubuyla, gördüklerini, yaşadıklarını, o yörenin ilköğretiminde okuyan öğrenci arkadaşlarına aktarmak için can atıyor. 2007 Temmuz ayında Küçük Gezgin Afyonkarahisar ile başlayan yolculuğumuzda son olarak Küçük Gezgin Beyşehir'de çalışmamızla birlikte 100'üncü kitabımıza ulaştık. Bu şirin ilçemizde başlattığımız "Küçük Gezgin Beyşehir'de" kitabımızın çalışmalarını da kısa sürede tamamlayarak doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan bu nadide yöremizi çocuklarımıza daha iyi tanıtmak ve anlatabilmenin gayretini gösterdik. Umarız, bunda başarılı olmuşuzdur" diye konuştu.

Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere “Küçük Gezgin” Kitabı

Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere “Küçük Gezgin” Kitabı

Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere “Küçük Gezgin” Kitabı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim