• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Beyşehir Belediyesi’nden Eğimli Yollarda Tuz Varili Uygulaması

Beyşehir Belediyesi’nden Eğimli Yollarda Tuz Varili Uygulaması
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte karla mücadele çalışmalarında daha etkin bir yol izleyerek başarı sağlayan Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi,...

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte karla mücadele çalışmalarında daha etkin bir yol izleyerek başarı sağlayan Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, eğimli yollarda tuz varili uygulamasına başladı.

Beyşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kış dönemi süresince kar yağışlarının ardından yollarda yaşanabilecek muhtemel buzlanma ve don olaylarına karşı önlem alan belediye ekiplerinin sürücülerin kayganlaşan zeminlerde sıkıntı çekmeden seyrine devam edebilmeleri için tuz varili uygulamasını hayata geçirdiği belirtildi.

Beyşehir Belediyesi Makine ve İkmal Bakım Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgedeki ilk tuz varili uygulamasına kar yağışının etkili olduğu yeni yılın ilk günlerinden itibaren başlandığının belirtildiği açıklamada, "Beyşehir ilçe merkezine ulaşımı sağlayan dağlık alanlarda bulunan dış mahallelerindeki yol güzergahlarını kullanan sürücülerin kar yağışı sonrasında yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarında hareket kabiliyetini üst seviyeye çıkarmak isteyen ekiplerimiz, özellikle eğimli ve rampa kesimlerde yol kenarlarına içerisi dolu tuz varillerden yerleştirmiştir. Yol kenarlarında görülebilecek uygun yerlere bırakılan variller, özellikle ağır tonajlı araçların geçişinde sürücüler için büyük kolaylık sağlayacaktır. Sürücüler, kayganlaşan zemin nedeniyle iniş ve çıkışın zor olabildiği bu kesimlerde varillerin içerisindeki malzemeden yararlanarak ihtiyaç duyulan bölgelere tuz serpmek suretiyle yaşadıkları soruna anında çözüm bulabilecekler. Sürücülerin, belediyemizin başlattığı tuz varili uygulamasından oldukça memnun kalırken, zaman içerisinde ihtiyaca göre bu varillerin konulacağı noktaların sayısı artabilecektir" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim