• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Beyşehir Belediyesi EXPO 2016 İle Dünyaya Açılacak

Beyşehir Belediyesi EXPO 2016 İle Dünyaya Açılacak
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, EXPO 2016 Antalya'da açacağı stantla Beyşehir'in tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacak.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, EXPO 2016 Antalya'da açacağı stantla Beyşehir'in tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacak.

22 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek EXPO 2016'da Beyşehir Belediyesi de açacağı stantta yöresinin kültürünü tanıtma imkanı bulabilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, EXPO 2016'ya Beyşehir Belediyesi olarak katılabilmek ve Beyşehir'i buradan tüm dünyaya tanıtabilmek için aylar öncesinde kolları sıvayarak girişimlere başladıklarını belirterek, "Beyşehir Belediyesi olarak EXPO 2016 Antalya'dastant kurma çalışmalarımız halen devam ediyor. Stant alanımıza ilk olarak sultan mahfili kurduk. Mahfilin üst kısmında yöremiz kültürünü yansıtan etnografik eşyalar sergilenecek. Tarihi Eşrefoğlu Camimiz, Taşköprümüz, Eflatunpınar anıtımız minyatürleriyle burada görücüye çıkacak. Beyşehir'in özellikle doğal güzelliklerini anlatan fotoğraf ve görsellerimiz standımızda olacak. Fuara katılımımızla ilgili Beyşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde heyet halinde bir Antalya ziyaretimiz de olmuştu. Amacımız, Beyşehir Belediyesi olarak burada 6 ay boyunca stant açarak ilçemizin doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini EXPO 2016 ziyaretçilerine anlatıp tanıtabilmektir. Çünkü buraya açık kalacağı 6 aylık sürede 90 ülkeden yaklaşık 8-10 milyon arasında yerli ve yabancı ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Beyşehir Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımına ayrı bir önem veriyoruz. EXPO 2016'yı da Beyşehir adına tanıtım konusunda mükemmel bir fırsat olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz Beyşehir'imizin burada doğal güzelliklerini gelen ziyaretçilere ne kadar iyi anlatabilirsek Beyşehir ilçemiz bundan kazançlı çıkacaktır ve bundan sonraki süreçte yöremizin ziyaretçi sayısıdaha da artacaktır diye düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da katılacağı resmi açılış törenine ve standımızı gezmeye Beyşehir ve Antalya'da yaşayan tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim