• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Beylikdüzü Belediyesi Eurocıtıes Üyesi Oluyor

Beylikdüzü Belediyesi Eurocıtıes Üyesi Oluyor
Beylikdüzü Belediyesi, 1986 yılında Avrupa'nın önemli şehirlerinden Barselona, Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milan ve Rotterdam'ın önderliğinde kurulan...

Beylikdüzü Belediyesi, 1986 yılında Avrupa'nın önemli şehirlerinden Barselona, Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milan ve Rotterdam'ın önderliğinde kurulan ve üye şehirlerin kültürel, ekonomik ve sosyal işbirliğini kuvvetlendirmeyi amaçlayan Eurocities'in "ortak katılımcı" statüsünde partneri oldu.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin uluslararası standartlarda yaşam koşullarına sahip olabilmesi adına önemli adımlar atıyor. AB mevzuatlarını yakından takip eden ve temasları sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, 2015 Kasım ayında Brüksel'de yaptığı tanıtım sunumunun ardından yaptığı başvuru sonucu Eurocities'in "ortak katılımcı" statüsünde partneri oldu. 35'ten fazla Avrupa ülkesinden, 130 büyükşehir ve 40 şehrin yerel yönetimlerini, yaklaşık 130 milyon vatandaşını bir araya getiren Eurocities kuruluşu, sürdürülebilir bir gelecek içinde AB mevzuatlarına uygun çeşitli programların geliştirilmesine ön ayak oluyor.

"MAHALLEMİZ CUMHURİYET" PROJESİ ULUSLARARASI KONFERANSTA SUNULACAK

Beylikdüzü Belediyesi, 16-18 Mart 2016 tarihleri arasında Fransa'nın Nantes şehrinde gerçekleşecek olan sosyal inovasyona, vatandaşın yönetime etkin katılımına ve yerel yönetimlerle vatandaşların arasındaki iletişimin geliştirilmesine odaklanacak olan "Eurocities Sosyal İşler Forumu 2016 - Katılımcı Sosyal İnovasyon" konferans programına katılacak. 2 gün sürecek olan uluslararası konferansta "Mahallemiz Cumhuriyet" Muhtarlık ve Çözüm Merkezi katılımcı ve inovasyon alanında yerel uygulama olarak sunulacak.

İŞBİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Merkezi Brüksel'de bulunan ve 1986 yılında kurulan Eurocities, kültür, ekonomi, sosyal-siyasal politikalar ve çevre gibi konularda düzenlediği toplantılarla, yerel yönetimlerde karşılaşılabilecek birçok farklı sorun karşısında sağlıklı ve çok perspektifli öneriler alarak, yönetimler arası bilgi paylaşımını, ortak proje çalışmalarını ve işbirliğini geliştirmek olan girişimleri de amaçlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim