• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Beydağ’ın Alternatif Turizm Projesinde İhaleler Tamam

Beydağ’ın Alternatif Turizm Projesinde İhaleler Tamam
İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) 2015 yılı İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan "Beydağ'da...

İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) 2015 yılı İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan "Beydağ'da Alternatif Turizm Gelişiyor"" projesinde yer alan yüzer iskele ve gezi teknesi için imzalar atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de 57 bin lira eş finansman ve fiziki altyapı çalışması desteği verdiği Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi'ne ait "Beydağ'da alternatif turizm gelişiyor" adlı proje için yüzer iskele ve gezi teknesi ihalelerine çıkıldı.

15 metre uzunluğundaki gezi ve olta balıkçılığı teknesi ihalesini 410 bin lira teklif ile Mercan Tekne adlı firma, yüzer iskele ihalesini de 141 bin lira teklif ile PMS firması kazandı. Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam dün firma temsilcileri ile sözleşme imzaladı. Saydam, iki ihale ile birlikte başlayacak çalışmaların nisan ayı sonuna dek tamamlanacağını belirtti.

"BEYDAĞ BARAJI TURİZME KAZANDIRILACAK"

Beydağ Barajı'nın alternatif turizm merkezi haline gelmesini hedefleyen projenin İZKA tarafından desteğe layık görüldüğünü ifade eden Başkan Saydam, şunları söyledi: "Proje baraj gölünün çeşitli sportif aktiviteler ve sosyal amaçlı kullanımı amacıyla hazırlandı. Bu amaçla, göl üzerine yüzer iskele sistemi kurulacak, gezi teknesi alınacak ve sportif olta balıkçılığı için gerekli ekipmanlar alınıp kurulacaktır. Bu projeyle Beydağ'da alternatif turizm imkanı yaratarak bölgenin sosyoekonomik gelişmenin sağlanması, bu yolla kalkınmanın sağlanmasını hedefliyoruz. Beydağ Baraj gölünün sulamanın yanı sıra sosyal ve sportif amaçlarla kullanılmasıyla birlikte ilçemize bir cazibe merkezi kazandırmak istiyoruz. Beydağ'da tarım dışında da bir ekonomik faaliyetin geliştirilmesi adına doğal varlıkların da turizme entegre edilmesi gerekiyor. Projemize İzmir Büyükşehir Belediyemiz de destek veriyor. Nisan ayı sonuna kadar yüzer iskele sistemi ve 15 metrelik gezi teknemiz hazır hale gelecek." dedi.

Beydağ’ın Alternatif Turizm Projesinde İhaleler Tamam

Beydağ’ın Alternatif Turizm Projesinde İhaleler Tamam

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim