• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

’Beyaz’ Mücadelede, ’Tatlı’ İkramı

’Beyaz’ Mücadelede, ’Tatlı’ İkramı
Kar yağışı nedeniyle beyaz bir örtünün kapladığı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kar mücadelesi yapan personeli...

Kar yağışı nedeniyle beyaz bir örtünün kapladığı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kar mücadelesi yapan personeli ziyaret ederek, tatlı ikramında bulundu.

Gece geç saatlerde başlayan ve aralıksız devam eden yoğun kar yağışı Yeşilyurt ilçesinde etkili oldu. Beyaz örtünün kapladığı ilçenin yollarında ise kar ve buzlanma nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Yeşilyurt belediyesi ekipleri, tüm ana ve ara yollarda kar temizleme çalışmalarına başladı. Kaldırım ve yollardaki buzlanmaları da önleme çalışması yürüten ekipler, çalışmalarını ara vermeden gece ve gündüz sürdürdü. Hazırlıklı olan Yeşilyurt Belediyesi, 317 personel ve iş makineleriyle birlikte kar tutan yollarda, yayaların geçiş güzergahlarını ve kaldırımları kardan temizleyerek, buzlanma görüldüğü yerlerde tuzlama çalışması yürüttü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da kar temizleme çalışmalarını yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Karla mücadele ekiplerini yerinde inceleyen Başkan Polat, beyaz mücadele yürüten ekiplere tatlı ikramında bulundu. Polat, "Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde normal hayatlarına devam etmelerini sağlayabilmek için, ekiplerimiz vatandaşın istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Sahada özverili ve gayretli bir şekilde çalışan personellerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Başkan Polat, Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve ilgili birim müdürlüklerinin yetkilileriyle birlikte çalışmaların devam ettiği mahalle, cadde ve sokaklarda inceleme yaptı. Karla mücadelenin 24 saat 3 vardiya şeklinde sürdüğünü belirten Polat, "Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrasında karla mücadele için kar küreme, tuzlama ve buzlanmayı önlemek için kar eritici solüsyon serperek, yol ve kaldırımlarımızı vatandaşlarımızın rahat kullanacağı duruma getiriyoruz. Özellikle ana yolların ulaşıma kapanmaması noktasında çalışmalarımızı 24 saat 3 vardiya şeklinde, 317 personel ve iş makineleriyle birlikte kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Büyükşehir Belediyemizle birlikte kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimiz, karla mücadelede buzlanmadan oluşabilecek yollarımızda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapmaktadır. İnsan hayatı her şeyden önemli. Tedbirsiz şekilde araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlarımız kendi canlarını tehlikeye attığı gibi karşındaki insanında canını da tehlikeye atabiliyor. Lütfen zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkmayalım. Yola zincirsiz ve kar lastiği olmadan çıkan araçlar aynı zamanda trafiği de aksatıyor" diye konuştu.

Polat, karla mücadele çalışmalarının Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

’Beyaz’ Mücadelede, ’Tatlı’ İkramı

’Beyaz’ Mücadelede, ’Tatlı’ İkramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim