• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

BEÜ’de sertifika dağıtım töreni

BEÜ’de sertifika dağıtım töreni
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Hizan Meslek Yüksekokulu ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)...

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Hizan Meslek Yüksekokulu ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kapsamında sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Üniversitenin Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, sertifika almaya hak kazanan çok sayıda öğrencinin yanı sıra BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ile Hizan MYO akademik ve idari personeli katıldı. Güz döneminde 2'nci sınıf programlarına girişimcilik dersi açtıklarını ifade eden Hizan MYO Öğretim Görevlisi Volkan Eryiğit, dersi açmadaki amaçlarının öğrencilere proje kültürünü aşılamak, KOSGEB'i tanıtmak ve KOSGEB desteklerinden nasıl yararlanacaklarını öğretmek olduğunu söyledi. Bu törende 160 tane sertifika dağıtacaklarını belirten Eryiğit, "Aktif ikinci sınıf öğrenci sayısını baz aldığımızda, öğrencilerimizden yüzde 98'ine sertifika kazandırdık. Bizim için asıl önemli olan öğrencilerimizin mutluluğu, memnuniyeti ve ümidiydi" dedi.

Üniversite olarak en büyük mutluluklarının, öğrencilerin geleceklerine olumlu bir katkıda bulunarak işsizlik sorununa direkt katkı sağlamak olduğuna vurgu yapan Eryiğit, gelecek yıllarda sayıyı daha da arttırarak tüm birimlerce hayata geçirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Öğrencilerin almaya hak kazandıkları girişimcilik sertifikaları sayesinde KOSGEB'den toplamda 150 bin TL'lik destek alabileceklerini ifade eden KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Uzman Kürşat Köse ise, "Kendi işinizi kurarak iş yeri açmak için 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi olmak üzere bu destekten yararlanabileceksiniz" dedi.

KOSGEB Bitlis Müdürlüğü olarak daha fazla sertifika alınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Köse, iş fikri olan ve bu iş fikri hakkında bilgi birikimini arttıran herkese destek vermeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Girişimcilik dersinin sadece Hizan MYO'da değil, bütün üniversite birimlerinde yaygınlaşması gerektiğine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş da, "Bu işin mimarı KOSGEB olduğu kadar Hizan MYO idaresi ve hocalarıdır. Hizan MYO olarak ilk önceliklerini girişimcilik dersini öğrencilerine okutmak olarak belirlediler ve bunun için bir takım çalışmalar başlattılar" dedi.

Yönetim olarak çok küçük bir müdahalede bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Demirtaş, "Girişimcilik dersinin Hizan MYO öğrencilerine yönelik verilmesini hayata geçirdik ve bugün burada bu çalışmaların meyvelerini toplamak için toplanmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin mezuniyet belgelerini destekleyici birtakım programlarla güçlendirmenin önemine değinen Prof. Dr. Demirtaş, "Bizler ve sizler için çok önemli olan bu faaliyetin, geleceğinizin şekillenmesine katkısı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Program, sertifikaların dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim