• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

BEÜ’de Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Açıldı

BEÜ’de Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Açıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na yeni bir program açılmasına ilişkin karar onaylandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na yeni bir program açılmasına ilişkin karar onaylandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi sağlık bilimleri alanında kadrosunu ve birimlerini büyütmeye devam ediyor. Son olarak Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü'ne Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı açılmasına ve öğrenci alınmasına ilişkin başvuru YÖK'ün 08 Nisan 2016 tarih ve 20565 sayılı kararıyla açılmış oldu. Program, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 40 öğrenci kontenjanıyla eğitim vermeye başlayacak. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programının açılmasıyla birlikte Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu program sayısını 14'e yükseltti.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programının açılmasına ilişkin bir değerlendirme yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer nitelikli bir şekilde büyüdüklerini belirttiği açıklamasında şunları söyledi: "Üniversitemiz her geçen gün bünyesine öğrencilerin ve Zonguldak halkının da ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler ve programlar katmaya devam ediyor. Sağlık alanında Zonguldak ve çevresi yanı sıra Batı Karadeniz'e de önemli katkılar sağlayan Üniversitemiz, sağlık alanında önemli eksikleri gideriyor. Yeni kurulan Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı sayesinde bu alanda yetkin öğrenciler yetiştirilerek, hem ülkemizin bu alandaki nitelikli eleman ihtiyacı giderilecek, hem de BEÜ bünyesindeki laboratuvarlarda bu programda yetişen teknikerler istihdam edilebilecektir. Tıbbi Patoloji alanında Üniversitemiz akademisyenleri çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Son olarak bu alandaki en büyük kaynak olarak kabul edilen Rosai ve Ackerman'ın Cerrahi Patolojisi Kitabı'nı Üniversitemiz Tıbbi Patoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar Hocamız Türkçe'ye çevrilmesini sağlayarak önemli bir çalışmaya imza atmış oldu. Programın kurulmasında emeği geçen Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. F.Ebru Ofluoğlu Demir ve çalışma arkadaşlarına, BEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar'a ve çalışma arkadaşlarına ve katkı sunan herkese teşekkür ediyor, programın başta Üniversitemiz olmak üzere tüm Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi'ne hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim