• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezinde Yeni MR Cihazı Hizmete Giriyor

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezinde Yeni MR Cihazı Hizmete Giriyor
Çağdaş alt yapısı ve uzman ekibiyle bölgeye gelişmiş ülkeler standardında hizmet vermeyi sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama...

Çağdaş alt yapısı ve uzman ekibiyle bölgeye gelişmiş ülkeler standardında hizmet vermeyi sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2015 yılı içerisinde mevcut sağlık hizmetlerinin çeşitliliğini ve kapasitesini ciddi biçimde artırdı. Özellikle kanser, diyabet ve obezite gibi alanlarda planlanan tıbbi cihaz yatırımları hayata geçmeye başladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğünün Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan Yatırım Bütçe görüşmeleri sonucu Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine 2015- 2016- 2017 yıllarında toplam 16 milyon liralık tıbbi cihaz ve teçhizat yatırım finansmanı sağlanmıştı. Bu bağlamda, sağlanan finansman yoluyla 2015 yılında öncelikli olarak Dijital Anjiyografi, SPECT - CT ve Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazlarının temini gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 2015 yılında ihalesi tamamlanan yeni 1.5 Tesla MR (Manyetik Rezonans) cihazının kurulum işlemi tamamlandı. Daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla Radyoloji A.D.'na kazandırılan cihaz, 70 cm'lik giriş çapıyla ferah bir ortamda çekime olanak tanımaktadır. Genişliği sayesinde kilolu hastalar için de daha konforlu bir çekim olanağı sunmaktadır. Kurulumu tamamlanan cihazın halen eğitimleri devam etmektedir. Son yıllarda artan hasta sayısı nedeniyle MR çekim ihtiyacını karşılamakta zorlanan eski MR cihazı yeni cihazla birlikte hizmete devam edecektir.

Cihazın içerdiği çeşitli koil ve aparatlar ile spektroskopik, anjiografik gibi çekimler yapılabilmektedir. 2016 yılında temin edilmesi düşünülen MR uyumlu monitörizasyon cihazları ile anestezi altında çekime de olanak sağlanması planlanmaktadır.

Yaklaşık 4 milyon TL'lik bir bütçe ile Zonguldak'a kazandırılan yeni MR cihazı ile ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tüm bu yatırımların bölgenin geleceğine yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: "Üniversitemiz, Zonguldak ve bölgesinin sağlık ihtiyaçlarını önceleyen orta ve uzun vadeli projeksiyonlarımız doğrultusunda gerekli adımları atmaktadır. Yatırım planlarına dâhil edilen ve kurulumları tamamlanan büyük bütçeli tıbbi cihaz alımları ile şehrimiz ve bölgemizde ihtiyaç hissedilen görüntüleme hizmetlerinin kapasitesini ve niteliğini yükseltmiş oluyoruz. Son dönemde arka arkaya hayata geçirilen dev sağlık yatırımları ile üniversitemiz, teması doğru belirlenmiş bir sağlık politikasını kararlılıkla ve büyük bir süratle hayata geçirmektedir. Bu çalışmalarımızı hayata geçirirken bizlerle birlikte mesai harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sağlık alanında fedakârca hizmet veren akademisyen ve sağlık personelimize, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu yeni MR cihazının Zonguldak ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezinde Yeni MR Cihazı Hizmete Giriyor

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezinde Yeni MR Cihazı Hizmete Giriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim