• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

'Betonik Fikirler Proje Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu

'Betonik Fikirler Proje Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu
Bu yıl "Fikir Geliyorum Demez" temasıyla 7. kez düzenlenen "Betonik Fikirler Proje Yarışması'nın ödül töreni Sabancı Center'da gerçekleştirildi.

Bu yıl "Fikir Geliyorum Demez" temasıyla 7. kez düzenlenen "Betonik Fikirler Proje Yarışması'nın ödül töreni Sabancı Center'da gerçekleştirildi. 104 farklı üniversiteden 880 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmanın birinciliğini iki grup paylaştı. İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri ile Sabancı Üniversitesi öğrencileri birinci olurken, ikinciliği Selçuk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, üçüncülüğü ise Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kazandı.

Törende açıklamalar yapan Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yorulmazlar, toplum için yapılan en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Verimli ve kaliteli çalışmayı kendine prensip edinmiş genç yeteneklerin şirekti daha da ileriye taşıyacağına inandığını ifade eden Yorulmazlar, şunları söyledi:

"Biz sektörün lideri olarak bu sektörün geleceğine yöne verecek, ülkenin kalkınmasında önemli rol üstlenecek gençlerin dünyasını anlamak, bakış açılarını görmek için farklı projeler geliştiriyoruz. Bunlarda biri de "Betonik Fikirler Projesi Yarışması." 7 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz yarışmanın amacı betonda farkındalık yaratmak, çimento ve betonun önemine vurgu yapmak, bunun yanında da gençlerin yenilikçi fikirlerini almak. Her yıl farklı konular vererek üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle bir araya geliyoruz. Öğrencilerin iddialı projeleri birbirleriyle yarışıyoruz. İşin en zor kısmı, bu projeler arasından en iyi olabilecek projeyi seçmek oluyor. Çünkü hepsi birbirinden değerli. 7 yıl önce 60 öğrenci ile başladığımız bu yarışmamıza bugüne denk 3.000'i aşkın genç katıldı."

Yorulmazlar, bu yılın birincilerine ve ikincilerine teknolojik hediyelere ek olarak, yabancı ortakları HeidelbergCement'in teknolojik üssünü ziyaret etme hakkı verileceğini de sözlerine ekledi.

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar da etkinlikte yarışan mühendis ve mimar adaylarının ileride şirketin çalışanları, müşterileri, tedarikçisi veya iş ortakları olacağını belirtti. Ardından şöyle devam etti:

"Onun için ne kadar ilişkilerimizi sağlam tutarsak, güven ilişkimizi yaratırsak bu böyle olacak. Rahmetli Sakıp Sabancı Bey'in söylediği bir şey var, "Bu topraklardan aldığını bu topraklara vermek" diye. Bizim misyonumuz, amacımız bu. Ülkenin buna ihtiyacı var."

BİRİNCİLER, İSTANBUL TEKNİK İLE SABANCI ÜNİVERSİTESİ'NDEN

Yarışmaya sunulan projeler, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Dr. T. Cüneyt Evirgen, Marka Danışmanı Temel Aksoy ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu ve Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 7. Betonik Fikirler Yarışması'nın birinciliğini, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Be-Link Studio ile Sabancı Üniversitesi'nden Recement grupları paylaştı. İkinciliği Selçuk ve Akdeniz Üniversitesi'nden Kulübeton alırken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Ekip Prestij yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

Ödül programına; Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yorulmazlar, Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever ve Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu'nun yanı sıra; Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri, Akçansa çalışanları, iş ortakları ve finalist öğrenciler katıldı.

Cihan

'Betonik Fikirler Proje Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu

'Betonik Fikirler Proje Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu

'Betonik Fikirler Proje Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu

'Betonik Fikirler Proje Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim