• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Beştepe'de kritik buluşma! Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, görüşme öncesi taleplerini tek tek sıraladı

Beştepe'de kritik buluşma! Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, görüşme öncesi taleplerini tek tek sıraladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Beştepe'de kabul etti.

Son referandumdan bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyen Karamollaoğlu'nun toplantıda başkanlık sistemine ilişkin görüşlerini paylaşacağı, seçimlerin bir denetleme aracı olarak görülemeyeceğine vurgu yapacağı, salgın döneminde fedakarca çalışan sağlıkçıların şartlarının düzeltilmesi, KDV ve ÖTV vergilerinde değişiklik yapılması talebinde bulunacağı öğrenildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki görüşmesi başladı. Kritik görüşme öncesinde parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, görüşmede hangi konular üzerinde duracağını da tek tek paylaştı.

SON REFERANDUMDAN BERİ GÖRÜŞMEDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağı görüşmeye değinen Karamollaoğlu, son referandumdan bu yana, Erdoğan ile görüşmediğini anımsattı. Erdoğan ile yapacağı görüşmede, başkanlık sistemine ilişkin görüşlerini de paylaşacağını dile getiren Karamollaoğlu, "Biz, bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz." ifadesini kullandı.

Seçimlerin bir denetleme aracı olarak görülemeyeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Seçim başka, denetleme başka bir şeydir." diye konuştu.

"ÜCRET VE ÇALIŞMA ŞARTLARI DÜZELTİLMELİ"

Sağlık çalışanlarının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde fedakarca çalıştığına dikkati çeken Karamollaoğlu, ücretlerinin ve çalışma şartlarının mutlaka düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Ekonomi politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan enflasyon verilerinin, gerçek enflasyon oranını yansıtmadığını savunarak, çalışanlara yapılacak zamların yüzde 40 civarında bir enflasyonu varsayarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasının yetmeyeceğini ifade eden Karamollaoğlu, KDV ve ÖTV gibi vergilerde değişiklik yapılmasına da ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İstanbul Haber Ajansı                 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim