• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: Güçlü bir rakibi yendik

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: Güçlü bir rakibi yendik
Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, "Hem moral hem puan açısından Şampiyonlar Ligi'nde kazanmak önemliydi. Güçlü bir rakibi yendik." dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto'yu 3-1 yenerek, bu önemli organizasyona hem moralli hem galibiyetle başladıklarını söyledi.

Beşiktaş, Avrupa'da galibiyetle başladı

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Porto'yu ilk kez mağlup ettiklerini hatırlatarak, "Hem moral hem puan açısından Şampiyonlar Ligi'nde kazanmak önemliydi. Güçlü bir rakibi yendik." dedi.

Porto'nun hızlı ataklarına yanıt vermeye çalıştıklarını kaydeden Güneş, "Gol de bulduk. Kazanan takım olarak mutluyuz. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Ben de saha kenarında yoruldum"

Gruptaki ilk maçı kazandıklarını anlatan Şenol Güneş, şunları kaydetti:

"Galibiyet önemli tabii ama hiçbir garantisi yok. Avantaj oldu. Monaco ve Leipzig de iyi takımlar. Porto da ortak olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorsunuz. Oyuncularıma futbolun keyfini almalarını, koşmalarını ve yardımlaşmalarını söyledim. İstanbul'a göre serin olmasına rağmen ben de saha kenarında yoruldum. Bu ligin ayrı heyecanı var. Duygu ve konsantrasyon üst seviyede oluyor."

Takımda tecrübeli oyuncuların olduğuna değinen Güneş, "Bir kısmı saha içinde bir kısmı saha dışında oluyor. Türkiye'de 'niye kenarda' kavgasını ediyoruz. Kenardakiler girdi, katkıları oldu. Oyunlarını oynadılar, bütün başarı onlara ait." değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısında neşeli olduğu görülen Güneş, Porto karşısında kendi kalesine gol atan Dusko Tosic'in iyi oynadığını vurgulayarak, "Tosic gol atmayı seviyor ama bazen kaleleri şaşırıyor." şeklinde esprili bir ifade kullandı.

Porto maçında siyah-beyazlı taraftarların olmamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, "Taraftarlar yoktu ama iyi niyetleri, ruhları ve duaları bizimleydi." şeklinde konuştu.

Güneş, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili soruyu, "Bu sene hedefimiz gruptan çıkmak. İyi bir yönetimimiz, takımımız ve taraftarımız var. İnşallah başarılı oluruz." diye yanıtladı.

"Üç puanla ve üç golle başlamak bizi mutlu etti"

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Cenk Tosun, gruba galibiyet ve puanla başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cenk, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında karşılaşmaya iyi başladıklarını vurgulayarak, "Erken golü bulduk. Her şey istediğimiz gibi başladı. Golden sonra ister istemez oyundan düştük. Geriye çekildik. Duran toptan şansız gol yedik. İkinci yarı haddimizi bilerek oynadık. Sonlara doğru organize atakla golü bulduk. Üç puanla ve üç golle başlamak bizi mutlu etti. Gruptan çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

"Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamak önemliydi"

Siyah-beyazlı ekibin savunma oyuncusu Pepe ise Porto karşısında alınan 3-1'lik galibiyetin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamak önemliydi. Beşiktaş formasıyla Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladığım için mutluyum." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim