• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Beşiktaş Olimpiyat Stadı'nı sevdi

Beşiktaş taraftarları ve yönetim, çekinerek gittikleri Olimpiyat Stadı'na alıştı.
İnönü Stadı'na ilk kazmanın vurulmasıyla stadyum arayışına giren Beşiktaş, birçok alternatif arasından Kasımpaşa Stadı'nı seçmişti. Taraftarların tepkisini çeken durum ise kombine almak için imzalatılan taahütname oldu. Kasımpaşa Stadı'na önyargılı olan siyah beyazlı taraftarlar, Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2 resmi maç için de yollara döküldü. Tribünleri uzun yola rağmen dolduran Beşiktaş taraftarı, hatırı sayılır bir geliri de Beşiktaş'ın kasasına koydu.
 
KASIMPAŞA KALSIN OLİMPİYAT'TA DEVAM
 
Süper Lig'de bu hafta Gaziantepspor'u Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak olan Beşiktaş'ta, taraftarların yine maçın oynanacağı stada akın etmesi bekleniyor. Beşiktaş yönetimi ise siyah beyazlı taraftarların bu vefası karşısında Kasımpaşa ile olan anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesi kararı aldı. Kartal'da gözler Galatasaray ile oynanacak olan maça çevrildi.
 
Yarın oynanacak olan Gaziantepspor karşılaşmasının ardından milli maç arası yüzünden haftayı boş geçirecek olan Beşiktaş, ardından Bursaspor'a konuk olacak. Daha sonra Galatasaray'ı kendi sahasında ağırlayacak olan siyah beyazlılar, stadyum kararını bu mücadelenin ardından verecek.
 
YAZ - KIŞ OLİMPİYAT'TA
 
Beşiktaş, daha sonra Olimpiyat Stadı koşullarını yeniden masaya yatıracak. Sadece birkaç maçın yer alacağı iç saha maçlarında başka stadyum kullanmanın üzerinde duran Beşiktaş yönetimi, 12 iç saha maçında Olimpiyat Stadı'nı kullanabilir. Kışın sert koşullarda geçtiği ve rüzgarın eksik olmadığı Olimpiyat Stadı'nda 12 maç oynamak isteyen Beşiktaş yönetimi, 50 bin taraftar ortalamasını görünce kollarını sıvadı. Siyah beyazlı takımın ilk 2 haftada aldığı 6 puan ve ortaya koyduğu futbolla taraftarlarının da güvenini kazanması bu kararda etkili oldu.
 
Aralık ve Şubat aylarında sadece 4 maçı iç sahada oynayacak olan Beşiktaş, hava durumuna göre 1 maçı daha başka stadyumda oynayabilir. Kalan 12 maçta ise istikamet Olimpiyat Stadı. Bundaki en önemli kıstas ise Galatasaray maçı da dahil olmak üzere oynancak 3 karşılaşma olacak. Beşiktaş bu maçlardan istediği sonucu alır, puan durumunda liderlik koltuğunda olursa ekonomik koşulların düzelmesi için Olimpiyat Stadı tercih edilecek.
 
Trabzonspor ve yarın oynanacak olan Gaziantepspor maçının yanı sıra, Galatasaray'ı da Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak olan Beşiktaş, 12 maçlık bölümün 3'ünü kullanmış olacak. Fenerbahçe derbisini de Olimpiyat Stadı'nda oynayacak olan siyah beyazlılar, böylelikle 8 maçı daha Olimpiyat Stadı'nda oynamış olacak.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim