• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Berkin Elvan’ın avukatı: Dosya takipsizliğe götürülmek isteniyor

Berkin Elvan’ın avukatı: Dosya takipsizliğe götürülmek isteniyor
Berkin Elvan'ın avukatı Ebru Timtik, olay anı görüntüleriyle ilgili jandarma kriminal laboratuvarının verdiği kararın Cumhuriyet savcılarını yönlendirmeye...

Berkin Elvan'ın avukatı Ebru Timtik, olay anı görüntüleriyle ilgili jandarma kriminal laboratuvarının verdiği kararın Cumhuriyet savcılarını yönlendirmeye yönelik olduğunu söyledi. Timtik, "Biz soruşturmanın takipsizliğe doğru götürülmek istendiğini düşünüyoruz. Böyle bir endişe içerisindeyiz. Bugün 27. gün bir açlık grevi içerisindeyiz. Eğer bu dava dosyasında bir ilerleme kaydedilmezse biz bu eylemimizi ileri götüreceğiz." dedi.

Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle nedeniyle devam eden davayla ilgili avukatları açıklama yaptı. Berkin Elvan'ın öldürüldüğü sokak üzerinde kurulan açlık grevi yaptıkları çadırda konuşan avukatlar, dava dosyasıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Ebru Timtik, faillerin belli olduğunu ancak yargının, cumhuriyet savcılarının bu kişiler hakkında ceza vermek istemediklerini iddia etti. Timtik, "Biliyorsunuz davanın açılması faillerin bulunması konusunda daha bir ilerleme kaydedilemedi. 2 yıl oldu. 2 yılın sonunda nihayet Jandarma Kriminal Laboratuarına gönderilen görüntülerden derlenen bir rapor gönderildi. Emniyet müdürlüğü bu suretleri belli, ekip numaraları belli kişilerin içerisinde, ekiplerin grupların içerisinde Zet silahı kullanma konusunda eğitim almış ve bize söyleyecek diyecek ki bu ekipleri içerisinde şu 4 şahıs Zet silahı kullanmaya ehlidir. Buyrun onların içerisinde de en çok benzeyen şudur. Deyip ismini verecek ve onunla ilgili bir dava açılacak. Yani ne hakla bugün mahkemeler bu polisleri cezalandırma konusunda eğilimli değiller. Zaten cezasızlıkla ceza almadan kurtuluyorlar. Ama en azından bir fail belli olur ve fail çıkar insanların karşısına bunu neden yaptığını anlatır. Böyle bir şey de yapamıyoruz, mahkemenin önüne çıkaramıyoruz. Yani yapılmayan şey, cumhuriyet savcılarının yapmadığı şey şu: Bu isimleri vermeyen emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak ve onlarla ilgili idari soruşturma açmak. Çünkü bunlar görevlerini yapmıyorlar. Açıkça cumhuriyet savcısından, yargıdan bu kişilerin isimlerini gizliyorlar." dedi.

JANDARMA TEKNİK BİLGİ VERMEK YERİNE YÖNLENDİRMEDE BULUNUYOR

Jandarmanın görüntülerle ilgili yaptığı inceleme sonucunda cumhuriyet savcısını yönlendirmek istediğini belirten Timtik sözlerini şöyle sürdürdü: "Jandarma zaten mevcut görüntüler içerisinden bir inceleme yapmış. Daha önce ulusal kriminal büro, çok ciddi bir inceleme yapmıştı. Orada görüntülerin netleştirilememesi gibi bir problemle karşı karşıyaydık. Bugün jandarma kriminalinde yaptığı aslında yeni bir değerlendirme yapmak. Bize yeni bir bilgi vermiyor aslında. İçlerinde netleştirebildiği, büyük ihtimalle bu kişi şudur diye işaret ettiği birileri var. Özellikle biri çok net. Onu göreceksiniz zaten sicil numarası var. Ancak jandarmanın yaptığı şey, aslında olayın esasıyla ilgili bir yanıltmaya sebebiyet vermek. Olayın esasını yanıltıcı bilgi veriyor ve diyorki aslında bu kişinin kim olduğu konusunda ve bu fiili gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunda bu bilgilerle karar verilmesi güçtür. Bu bir şekilde bir yönlendirmede bulunuyor. Yani jandarma aslında teknik bir bilgi vermekten, paylaşmaktan çok cumhuriyet savcısını takipsizlik konusunda yönlendirme eğilimi içinde. Biz soruşturmanın takipsizliğe doğru götürülmek istendiğini düşünüyoruz. Böyle bir endişe içerisindeyiz. Bugün 27. Gün bir açlık grevi içerisindeyiz. Eğer bu dava dosyasında bir ilerleme kaydedilmezse biz bu eylemimizi ileri götüreceğiz."

Berkin Elvan’ın avukatı: Dosya takipsizliğe götürülmek isteniyor

Berkin Elvan’ın avukatı: Dosya takipsizliğe götürülmek isteniyor

Berkin Elvan’ın avukatı: Dosya takipsizliğe götürülmek isteniyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim