• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan;“ünver İle Esnafımız Çağ Atladı”

Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan;“ünver İle Esnafımız Çağ Atladı”
Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in göreve gelmesi ile birlikte örnek bir belediye ve sivil toplum...

Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in göreve gelmesi ile birlikte örnek bir belediye ve sivil toplum örgütü dayanışması gösterdiklerini belirterek "Hasan Ünver hem şehrimize hem de esnaflarımıza çağ atlattı" dedi.

1972 yılında kurulan Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odasında 1994 yılından bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü kaydeden Taşhan, 1994-2004 yılları arasında bir çok belediye başkanı ile görev yaptıklarını ancak bu süre içerisinde belediyeden herhangi bir maddi veya manevi katkı görmediklerini vurguladı. Hasan Ünver'in 2004 yılında belediye başkanı seçilmesinin ardından diğer meslek örgütlerine olduğu gibi odalarına da büyük destek verdiğini söyleyen Taşhan bu sayede 220 berber ve kuaför esnafının kayıtlı bulunduğu odalarının ciddi kazanımlar elde ettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Hasan Ünver'in desteği ile büyük bir işbirliği içerisinde çalıştıkları Nevşehir Belediyesi tarafından tüm oda üyesi berber ve kuaförlere işyerlerinde bulunması zorunlu olan ancak bir çok işyerinde bulunmayan sterilizasyon cihazları dağıtıldığını belirten Taşhan: "Belediyemiz Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamaya imza atarak sterilizasyon cihazları bulunmayan esnaflarımıza ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdi. Bunun ardından yine belediyemizin katkıları ile tüm berber ve kuaförlerimize iş gömleği ve kesim penvarı dağıtıldı. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğu düşüncesinden hareketle ardından belediyemiz tarafımızdan odamız kanalıyla esnaflarımıza tek kullanımlık havlu, tek kullanımlık ustura, tek kullanımlık boyun bandı ve makas dağıtıldı. Üzerinde her işyerinin isminin yazılı olduğu havluların da esnaflarımıza dağıtılması bizleri son derece mutlu etti." dedi.

Kurulduğu yıldan beri sürekli yer sıkıntısı çeken odalarının Nevşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 2013 yılında Nejdet Ersan Parkı içerisinde modern bir hizmet binasına kavuştuğunu ve yine belediye tarafından oda üyelerinin denetim faaliyetlerinde kullanılmak üzere kendilerine 2013 model bir araç alındığını ifade eden Taşhan: " Hasan Ünver ile birlikte odamız ve esnaflarımız büyük bir değişim yaşadı. Başkanımız hem şehrimize hem de esnaflarımıza adeta çağ atlattı. Belediyemizin odamız üyelerine sağladığı katkı sayesinde artık vatandaşlarımız daha hijyenik koşullarda hizmet alabiliyor. Öyle ki belediyemizin desteği ile oda üyelerimizin hayata geçirdiği yenilikler Türkiye'deki diğer berber ve kuaförlere de örnek oldu. Tüm üyelerimiz adına başkanımız Hasan Ünver'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim