• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

"Beni öldüren katilimi bilin"

"Beni öldüren katilimi bilin"
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, uzun bir süredir erkek arkadaşı tarafından darp edildiğini ve dayak yediğini söyledi. Kendi adına açtığı blogdan yaşananları anlatan Yılmaz, erkek arkadaşı için birçok kez şikayette bulunduğu

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde oturan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, eski sevgilisinden gördüğünü iddia ettiği şiddeti güvenlik kamera kaydı ve fotoğraflar eşliğinde kendi blog sayfasında anlattı. Defalarca şikayetçi olduğu adam hakkında hiçbir işlem yapılmadığını savunan Kübra Yılmaz, "Bir kere bile olsun mahkemeye çıkmadı. Öldürülmekten korkuyorum, adliyeye ve markete bile gidecek cesaretim kalmadı" diye yazdı.   

Alanya’da oturduğunu belirten Kübra Yılmaz, blog sayfasında paylaşımlarıyla eski sevgilisinden gördüğü şiddeti ve çaresizliğini paylaştı. Yardım talebinde bulunan Kübra Yılmaz, "Bu yazıyı buraya yazmamın bir ikinci nedeni ise eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi" diye belirtti.

 

’ARTIK TAHAMMÜL EDEMİYORUM’

Alanya’da yalnız yaşadığını ve açıköğretimde okuduğunu belirten Kübra Yılmaz, ailesinin ise yurtdışında yaşadığını anlattı. Geçen yıl tanıştığı Serdar D.’nin eski erkek arkadaşı olduğunu kaydeden Kübra Yılmaz, "Kendisinden ayrılmama rağmen benim peşimi bırakmıyor. Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye. Jandarma bana yardım etmiyor. Serdar D. denetimli serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor. Adliyeye bile korkudan gidemiyorum çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor" diye belirtti.

’KARAKOLDA KORUMA TALEP ETTİM’

Yazısında yaşadığı darp olaylarını anlatmak için fotoğraflar da paylaşan Kübra Yılmaz, tarihleriyle eski sevgilisinden gördüğü şiddeti anlatmaya çalıştı. Serdar D.’nin kendisini rahatsız ettiği ve tehditlerle bulunduğu için karakola gidip koruma talep ettiğini kaydeden Kübra Yılmaz, kendisine ’Hiçbir şeyin yok, neden şikayetçi olacaksın, biz onunla konuşuruz ve artık seni rahatsız etmez’ denildiği için şikayetçi olmadığını vurguladı.

"BENİ ÖLDÜREN KATİLİMİ BİLİN"

Kübra Yılmaz, 'Alanya'da bir kadına işkence' başlığıyla yazdığı blog'unda, "Eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi." diye yazdı.

’SAHUR ZAMANI UĞRAŞTIRMA DİYE KIZDILAR’

Emniyette hakkında şikayetçi olduğu sıralarda Serdar D.’nin evine gidip kapıcıdan yedek anahtarı alarak parasını çaldığını öne süren Kübra Yılmaz, 3 Temmuz 2015 günü yaşadıklarını şöyle paylaştı:

"Beni arabaya bindirmeye zorladı, tokat attı, canım çok yandı. Jandarma çağırdım ama beni hastaneye götürmediler. Ramazan ayı olduğu için, sahur zamanı olduğu için, ’bizi uğraştırma’ diye kızdılar."

’SENİ TOPLUMA KAZANDIRMAYA ÇALIŞTIM’

Kübra Yılmaz, yazısının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Zorla güzellik olmaz, ben seni zamanında çok sevdim ama olmadı ve anlaşamadık ve ayrıldık. Hayatımda gördüğüm en nankör insansın sen. Sana hakkımı helal etmiyorum ve yaptığım tüm iyi şeyleri de zaten Allah biliyor, Allah rızası için yaptım, sen değerini kıymetini bilmesen de olur. İnsan aylarca kaldığı, yemek yediği evin kapısının önüne defalarca işer mi? Ben çok yapıcı bir insan oldum hayatımda, seni topluma kazandırmaya çalıştım. Hırsızlık yapma, kimseyi dolandırma, sinirli olma, hakaret etme, iyi bir insan olman için çok mücadele verdim ama sen asla değişmezsin. İnşallah hak ettiğin yere, bir kapalı ceza infaz kurumuna gidersin."

"EVİME ZORLA GİRİYOR, REHİN ALIYOR..."

22 yaşında olduğunu ve Alanya'da yalnız yaşadığını bildiren Yılmaz, ailesinin yurtdışında olduğunu kendisinin ise açıköğretimde okuduğunu yazdı. 2014 yılında Serdar D. ile tanışıp sevgili olduklarını söyleyen Kübra Yılmaz, ayrılmalarına rağmen Serdar D.'nin peşini bırakmadığını hatta ölüm ile tehdit ettiğini iddia etti.

"Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için, kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye." diye yazan Kübra Yılmaz, yaşananların ardından jandarma karakoluna gidip şikayetçi olduğunu fakat görevlilerin kendisine yardım etmediğini iddia etti.

"Serdar D. denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor." diyen Kübra Yılmaz, "Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor." dedi.

"SESİMİ DUYURABİLMEK İÇİN..."

Kübra Yılmaz, "Maalesef sesimi duyurabilmek için, başımdan geçen olayı ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalıştığım bir derdimi, burada sosyal medyada yayımlamak zorunda kaldım." diye yazdı.

ÇHD İDDİALARI ARAŞTIRIYOR

Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Başkanı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Halime Şenli, "İddiaları araştırıyoruz. Kübra Yılmaz’ın evine giderek kendisiyle konuşacağız. Ardından jandarma karakolu ve polis merkezinden Kübra Yılmaz’ın konuya ilişkin başvurularını isteyeceğiz. Konuyla ilgili yaptıkları soruşturmaları değerlendireceğiz. İddialar doğruysa Kübra Yılmaz için savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Avukat Şenli, jandarma ve polisin bir kusuru varsa onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

ÇHD DEVREYE GİRDİ

Kübra'nın paylaştıklarının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya şubesi Twitter'dan ihbar üzerine Kübra ile temasa geçtiklerini ve bu sabah evinden alıp, savcılığa gideceklerini belirtti.

31106581.jpg31106614.jpg31106615.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim