• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Belediye İle KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü İmzaladı

Belediye İle KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü İmzaladı
Adıyaman Belediyesi ile KOSGEB İl Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri protokolü imzalandı.

Adıyaman Belediyesi ile KOSGEB İl Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri protokolü imzalandı.

Adıyaman Belediyesi yeni istihdam alanları oluşturmak ve genç girişimcilerin kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla KOSGEB ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermek için harekete geçti.

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve KOSGEB Adıyaman İl Müdürü M. Şükrü Mısır tarafından protokol imzalandı.

Eğitim başvurularının 28-29 Ocak 2016 tarihleri mesai saatlerinde Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bizzat yapılacağını, başvuran girişimci adaylarının 3 Şubat 2016 Çarşamba günü Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde mülakata alınacağını ve ilk etapta 3 sınıfta 90 kişinin katılacağı Girişimcilik Eğitimlerinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öğrenildi.

Protokol töreninde konuşan KOSGEB İl Müdürü Şükrü Mısır, "Bugün Adıyaman Belediyesi ve KOSGEB'in girişimcilik desteği kapsamında yeni girişimci adaylarına yönelik düzenleyeceği eğitimlerle ilgili protokolümüzü imzalamış bulunuyoruz. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun 24 Aralık 2015 tarihindeki girişimcilik zirvesinde müjdelediği üzere, yeni girişimcilerimize KOSGEB'in hibe desteği 30 bin TL'den 50 bin TL'ye çıkmış bulunmaktadır. Yine bu anlamda kredi imkanları da 70 bin TL'den 100 bin TL'ye çıkarılmıştır. Bu eğitimi bitiren vatandaşlarımız alacakları belgelerle sadece Adıyaman'da değil, Türkiye'nin neresinde olursa olsun KOSGEB'in desteklediği sektörlerde iş kurmaları halinde bu avantajlardan faydalanabilecekler. Bu kapsamda 2016 yılı eğitimlerimizi belediyemizle işbirliği yaparak başlatmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Müdürlüğüm adına Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu'ya ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, "Bugün, Adıyaman Belediyemiz ile KOSGEB İl Müdürlüğümüz arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri konusunda bir protokol imzalandı. Hükümetimizin sağladığı imkanlardan yararlanabilmek için bu sertifikanın alınması zorunludur. Bu sertifikanın alınması için de biz belediye olarak gerekli destekleri veriyoruz. Göreve geldiği günden bu yana Adıyaman'a çok ciddi katkılarda bulunan ve Adıyaman'da KOSGEB'in daha faal olmasını sağlayan KOSGEB İl Müdürümüz Şükrü Mısır beyefendiye, bu protokoldeki katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KOSGEB eğitimleri sonunda sertifika almaya hak kazananlara 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi desteği sağlanacağı belirtildi.

Belediye İle KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü İmzaladı

Belediye İle KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim