• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Belediye Binalarında Engeller Kalkıyor

Belediye Binalarında Engeller Kalkıyor
Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bucalı engelli vatandaşlarla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, görme engelliler için...

Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bucalı engelli vatandaşlarla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, görme engelliler için özgürlüğün ve bağımsızlığın simgesi olan "Beyaz Baston" hediye etti. Göreve geldikleri günden beri engelsiz bir kent yaratma hedefiyle çalıştıklarını belirten Başkan Piriştina, "İlk olarak Belediye Hizmet Binamızı düzenledik. Kırmızı bayrak için başvurduk. Yılsonuna kadar Belediyeye ait tüm kamu binalarında engelleri kaldıracağız.Bizim kapımız ve gönüllerimiz size her zaman açık" dedi.

Buca Belediyesi, 07-14 Ocak "Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası" nedeniyle Şirinyer Engelliler Merkezi'nde etkinlik düzenledi. Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Avukat Ufuk Özen ile dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelsiz bir kent yaratma hedefiyle çıktıkları mücadeleye belediye binasındaki engelleri kaldırarak başladıklarını söyledi. Hizmet binasında engelleri kaldırdıklarını ve Büyükşehir Belediyesi'nin "Kırmızı Bayrak" uygulamasına müracaat ettiklerini belirten Piriştina, yılsonuna kadar belediyeye ait tüm kamu binalarında engelleri kaldıracaklarını ifade etti.

İlçede engelleri kaldırmak için ikinci mücadelelerinin ise gönüllerdeki engeli kaldırmak olduğunu vurgulayan Başkan Piriştina, "İkinci bir hedefimizde gönüllerdeki engelleri, o küskünlüğü, hayata kırgınlığı kaldırmak oldu. Burada da kültür, sanat ve sporu kullanarak engelleri kaldırdık. Hayatın içine spor, hayatın içine kültür girince gördük ki engel çok kolay kaldırılabiliyormuş. Buda bizim fiziksel anlamda verdiğimiz mücadelenin ötesinde hayatın gidişatının önündeki engeli kaldırma mücadelemizdi" dedi. İlçede hayata geçirdikleri engelsiz projelerinden bahseden Piriştina, "Sokaklarımızda yetişebildiğimiz kadar engelleri kaldırdık. Ama bizim kapılarımız bizim gönüllerimiz size her zaman açık" diye konuştu.

"BUCA BİRLİKTE YAŞANILABİLİR BİR KENT OLACAKTIR"

CHP Buca İlçe Başkan Çağdaş Kaya'nın da katıldığı etkinlikte konuşan Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Avukat Ufuk Özen ise yaptığı konuşmasında beyaz bastonun görme engelli vatandaşların bağımsızlığının sembolü olduğu söyledi. Özen, "Beyaz bastonun bizim yaşantımızdaki temel görevi günlük yaşama bir adım katılmamızı sağlamasının yanı sıra bağımsızlığımızın sembolü olmasıdır. Engelliler bildiğiniz gibi hak ve sorumluluklarda eşit bireyler olmayı amaçlamaktadır. Bunun temel yolu da toplumsal her alana engellenmeden erişebilmektir. Görme engelliler olarak toplumsal yaşama katılmamızın temel simgesi beyaz bastonumuz, hem bağımsızlığımızın hem de bunu topluma fark ettirmenin bir aracıdır. Ben Buca ilçesinin, sayın başkanımızın yönetiminde belediyenin duyarlı çalışanları ile birlikte bu bayrak yarışını daha yukarı taşıyacağını ve Buca'nın engelliler açısından yeni kurgulanmış biçimi ile birlikte yaşanılabilir bir belde haline getirileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Avukat Ufuk Özen ile görme engelli vatandaşlara beyaz baston hediye etti.

Belediye Binalarında Engeller Kalkıyor

Belediye Binalarında Engeller Kalkıyor

Belediye Binalarında Engeller Kalkıyor

Belediye Binalarında Engeller Kalkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim