• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Bektaş, Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

Bektaş, Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı
Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, üyesi olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı'na katıldı.

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, üyesi olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı'na katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile konsey üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda Ticaret Borsalarının sorun ve çözüm önerilerinin ele alındı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konsey toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2016 yılında herkesi yoğun bir çalışma gündemi beklediğini söyledi.

Küresel piyasalarda her gün yeni bir çalkantı yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Dünya ekonomilerinde belirsizlik devam ediyor. Avrupa'da ekonomik büyüme bir türlü kalıcı olamıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye ekonomisi ve reel sektörümüz, sağlamlığını gösteriyor. Geçen sene itibariye yüzde 4 civarında bir büyüme yakaladık. 720 bin kişiye yeni istihdam sağladık" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında, Türkiye'de yaklaşık 24 milyon hektar tarıma elverişli arazi, 14,6 milyon hektar mera, 1 milyon hektar su alanları ve 3 milyon çiftçi bulunduğunu kaydeden Çelik, bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye'nin üretici, sanayici memnuniyeti ve gıda arz güvenliği konusunda kendinden emin bir ülke noktasında olması gerektiğinin altını çizen Çelik, "Ticaret borsalarını, tarımsal üretimimizin değerini bulacağı mekanlar olarak görüyoruz. Tarımsal üretimde fiyat dalgalanmaları üretici ve tüketiciyi mağdur ediyor. Onun için ticaret borsalarının etkin şekilde piyasanın içinde olmaları önem arz ediyor" diye konuştu.

Bakanlık görevine başladığında değerlendirmeler yaptığını anlatan Çelik, "Lisanslı depoculuğun önündeki engel biziz.Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak biz engel olmuşuz. Kamu deponun içinde olduğu sürece, lisanslı depoculuk nasıl gelişir. Bir de destek çıkarmışız, lisanslı depoculuğa yüzde 50 kira desteği veriyormuşuz. Karşılasak bir şey ifade etmiyor ki çünkü kamu işin içinde. Olmamız gereken yerde olmamız, olmamamız gereken yerden elimizi çekmemiz gerekiyor. Gerekli talimatı verdim, hızlı bir şekilde lisanslı depoculuğun önünü açacak ve bu konuda atılması gereken ne adım varsa bakanlık olarak bir atmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çelik, canlı hayvan borsalarının hayvancılığın gelişmesi için son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, yakın zamanda Afyonkarahisar'da canlı hayvan borsası açılacağını bildirdi.

Bektaş, Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

Bektaş, Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim