• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

BDDK Başkanı Akben: "Önde Olmanın Yolu Farklı Olmaktan Geçiyor"

BDDK Başkanı Akben: "Önde Olmanın Yolu Farklı Olmaktan Geçiyor"
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık sektöründe fark oluşturmanın formülünün, hitap edilen sektörü iyi tanımak...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık sektöründe fark oluşturmanın formülünün, hitap edilen sektörü iyi tanımak olduğunu belirtti.

Öğrencilerini iş hayatına okul sıralarından itibaren hazırlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi "Bankacılık Sektöründe Fark Yaratmanın Formülü" isimli bir konferans düzenledi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın konuğu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben oldu. Bankacılık sektöründe fark yaratmanın formülünün müşterini tanı, personele yatırım ve teknolojik yatırımdan geçtiğini belirten Mehmet Ali Akben, "Teknolojiniz gelişmiş ve iyi yetişmiş bir insan kaynağınız varsa hizmet kaliteniz de doğru oranda değişir. Dünyada ve Türkiye'de en önemli sorun insan kaynağı. Teknoloji sorununu maddi unsurlarla çözebiliyoruz ama yetişmiş insan kaynağı yoksa bütün sistemler yetersiz kalıyor. Bu yüzden insan kaynağının yetiştirilmesine çok önem veriyoruz. Üniversitelerimiz, bu konuda bankalarımızın başvuru kaynağıdır. Çünkü bankalarımız personel ihtiyacını buralardan sağlıyor. Buradan yetişen insanlar bankacılık sektöründe iş imkânı bulabiliyor. Bu anlamda üniversitelerimizin eğitimlerini, katkılarını çok önemsiyoruz. Farkındalığın böyle yaratabileceğini düşünüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"ÖĞRENCİLER KENDİLERİNE YATIRIM YAPMALILAR"

Bankacı olacak öğrencilere de seslenen Mehmet Ali Akben, "Bankacı olacak kişilerin öncelikle iyi bir insan olmaları gerekiyor. Çünkü bankacılık sektöründe çalışmak bir takım kurallara bağlıdır. Kanunla düzenlenmiş ulusal, uluslararası kurallar var, ülke gerçeklerini göz ardı etmeden sistemin bu kurallara uyması gerekiyor. Seçilen bu arkadaşlarımızın bir takım meziyetlerinin olması lazım. Bunlar önce insani meziyetler. Bankacılığın en önemli özelliğinin güven müessesi olduğunu unutmamamız gerekir. Kusurları ya da herhangi bir farklı durumları olmaması gerekiyor. Bunun ardından iyi bir eğitim almaları gerekli. Türkiye için bankacılık sektörü çok önemli. Bu alana yönelen arkadaşlarımızın bankacılığın kıymetini bilmeleri ve kendilerini iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Bankacı adaylarının kendilerine yatırım yapmaları gerekiyor. Öğrenciler üniversitede öğrendikleriyle yetinmeyip, kendilerine daha fazla bir şeyler katar, iletişimlerini açık tutarlarsa ki iletişim çok önemli, bu şekilde sektörde çok rahat iş bulurlar" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim