• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bayırbucak Türkmenlerine Destek Yağıyor

Bayırbucak Türkmenlerine Destek Yağıyor
Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri ve Savaş mağdurları için başlatmış olduğu yardım kampanyasına bir destek de Manisa Aydınlar Ocağından...

Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri ve Savaş mağdurları için başlatmış olduğu yardım kampanyasına bir destek de Manisa Aydınlar Ocağından geldi. Aydınlar Ocağı Manisa şubesi kendi üyeleri arasında toplamış olduğu Battaniye ve erzak yardımlarını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teslim etti. Başkan Çelik, "Bu yardım kampanyası ile Bayırbucak Türkmenlerinin yalnız olmadıklarını hissettireceğiz." dedi.

Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına bir destek de Manisa Aydınlar Ocağı Başkanlığından geldi. Aydılar Ocağı başkanlığı topladıkları yardımları Gıda Çarşısında Şehzadeler Belediyesine teslim etti. Yapılan teslimde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan yardımcısı Bilal Demir, Aydınlar Ocağı Manisa şube Başkanı Ergun Tuatay ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Bayırbucak'ta yaşayan Türkmenlerin, Türkiye ile kardeş olduklarını belirten Aydınlar Ocağı Manisa Şube Başkanı Aydın Tuatay, "Şehzadeler Belediyemizin düzenlemiş olduğu anlamlı bir proje için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimiz bugünlerde havadan Rusya, karadan da Esad güçlerinin baskısıyla karşı karşıyadır. Yüzlerce yıldır bulundukları topraklardan atılmak ve yok edilmek istenmektedir. Bizde Manisalılar olarak burada ki kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz. Bu noktada Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'in başlatmış olduğu kampanyaya destek vermek için buradayız. Manisa Aydınlar Ocağı olarak o bölgedeki kardeşlerimiz için gıda ve battaniye yardımı yapıyoruz. Manisa halkının da böylesine güzel bir harekete destek vermelerini rica ediyoruz. Unutmayalım ki Türkmenler bizim kardeşlerimizdir. Bu projeyi gerçekleştiren tüm herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

SON GÜN 14 OCAK

Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için başlatılan kampanyaya halkın yoğun ilgisinin olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Aydınlar Ocağı Başkanı Ergün Tuatay'a yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bayırbucak'ta bir katliam var, bir yangın var. Dünyanın çeşitli yerlerindeki katliamlara sesini yükseltenler ne yazık ki bu katliama sessiz kalıyorlar. Çifte standartlarını bir kez daha burada da gösteriyorlar. Ama Manisa Bayırbucak Türkmenlerine, savaş mağdurlarına, kardeşlerine sahip çıkıyor. Düzenlenmiş olduğumuz yardım kampanyamız 14 Ocak'a kadar devam edecek. Allah'ın izniyle 15 Ocak'ta yardım TIR'larını Manisa'dan yola çıkaracağız. Bayırbucak'taki kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmiş olacağız. Hava şartları soğuk, yerlerinden yurtlarından edilmiş olan Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarına bir nebze olsa merhem olabilmek için bu yardım kampanyamıza tüm hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz. Aydınlar Ocağı Türkiye'mizin göz bebeği sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir ve bu konuda da ne kadar duyarlı olduklarını göstermişlerdir. Yöneticiler ve üyeler olarak kampanyamıza ciddi bir katkıda bulundular. Aydınlar Ocağımızın değerli başkanı Ergun Tuatay ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Manisa halkımıza çok teşekkür ediyorum. Merkezden ve diğer ilçelerimizden kampanyamıza ciddi destekler var. Allah tüm hemşehrilerimizin hayırlarını kabul etsin." dedi.

Bayırbucak Türkmenlerine Destek Yağıyor

Bayırbucak Türkmenlerine Destek Yağıyor

Bayırbucak Türkmenlerine Destek Yağıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim