• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Baydemir: "Hediye Paketi Açmak Yerine, Tabutları Açıyoruz"

Baydemir: "Hediye Paketi Açmak Yerine, Tabutları Açıyoruz"
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Biz çocuklarımıza hediye paketi vermeyeceğiz, veremeyeceğiz. Bugün Şırnak'ta,...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Biz çocuklarımıza hediye paketi vermeyeceğiz, veremeyeceğiz. Bugün Şırnak'ta, Cizre'de, Silopi'deki insanlar hediye paketi açmıyorlar. Bugün adli tıp morgunun kapısının önünde tabutları açıyoruz" dedi.

Şırnak Devlet Hastanesi morgu önünde HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü ile birlikte değerlendirmede bulunan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 2015 yılında katliamların yaşanmadığı, annelerin gözyaşını dökmediği tek bir günün geçmediğini söyledi. Baydemir, "Bugün dünyanın pek çok merkezinde, pek çok kentinde insanlar kadınlar, çocuklar, yaşlılar büyük bir coşku ile bir yılı kapatıp ve büyük bir umutla yeni yıla hazırlanıyorlar. Bizler de şu anda Şırnak'ta morgun kapısı önünde, yarın ne olacak, 1 saat sonra Cizre'den Silopi'den nasıl acı bir haber gelecek kaygısı ve üzüntüsüyle karşılıyoruz yeni yılı. Bir toplumu toplum yapan, bir toplumu bir arada tutan sevinçte ve tasada ortaklığıdır. Bugün Türkiye'nin batı yakasındaki sevinç, buranın sevinci olmaktan çıkmıştır. Bugün Şırnak'taki, Cizre'deki acı, hüzün, gözyaşı maalesef Türkiye'nin batı yakasının acısı, hüznü, gözyaşı olmaktan çıkmıştır. Bugün buradaki umudumuz, umutlarımız maalesef Anakara'nın umudu olmaktan çıkmıştır. Ankara'nın bakış açısı, dayatması, hissiyatı buranın bakış açısı ve hissiyatı olmaktan çıkmıştır" dedi.

Cizre'de ve Silopi'de patlamalar yerine havai fişeklerin patlamasını istediklerini ifade eden HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Tam da bu noktada biz çocuklarımıza hediye paketi vermeyeceğiz, veremeyeceğiz. Bugün Şırnak'ta Cizre'de, Silopi'deki insanlar hediye paketi açmıyorlar. Bugün adli tıp morgunun kapısının önünde tabutları açıyoruz biz. Muhtemelen Ankara'da, İstanbul'da, Bursa'da, İzmir'de Türkiye'nin pek çok yerinde yılbaşı kutlamaları yapılacak. Bizler de isteriz ki Şırnak'ta, Cizre'de top atışları ile insanlar katledilmesin. Kurşunlanarak, kadınlar, çocuklar siviller öldürülmesin. Hiçbir insan hayatını yitirmesin. Bugün Silopi'de, Cizre'de patlamalar yerine havai fişekler patlasın. Ama maalesef bunu bu halka çok gördüler" diye konuştu.

Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir an önce bu ateşe kim ne kadar su dökebiliyorsa su dökmelidir. Bir an önce eller tetikten çekilmelidir. Tahkim edilmiş ateşkes pozisyonuna geçilmelidir. Cizre'de de, Şırnak'ta da, Sur'da da bütün coğrafyamızda hızla yaşam normale dönmelidir. Hızla yaşamın normale dönmesi için de hepimizin ortak bir akla, ortak bir çabaya ihtiyacı bulunmaktadır. Ben bir kez daha 2016 yılının özgürlük yılı olsun, onurlu barış yılı olsun, zulmün ortadan kalktığı yıl olsun. Ve bu yıl yaşadığımız bütün trajediler Kürt halkının, Türkiye halklarının yaşamış olduğu acıların en son yılı, en son günü olsun temennisinde bulunuyorum."

Baydemir: "Hediye Paketi Açmak Yerine, Tabutları Açıyoruz"

Baydemir: "Hediye Paketi Açmak Yerine, Tabutları Açıyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim