• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü kemankeşleri oklarını zafere fırlattı

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü kemankeşleri oklarını zafere fırlattı
Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü Geleneksel Türk Okçuluğu sporcuları, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından 24 Ekim'de Tokat'ta düzenlenen...

Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü Geleneksel Türk Okçuluğu sporcuları, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından 24 Ekim'de Tokat'ta düzenlenen "Büyükler Türkiye Şampiyonası Sıralama Koşusuna katıldı.

Bayburt Üniversitesi kemankeşleri ilk defa katıldığı sıralama koşularında oklarını 24 Ekim'de Tokat'ta fırlattı. Dört erkek kemankeş ile sıralama koşularına katılan Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü, Tokat Bölgesinde gerçekleştirilen etkinliklerde 48 sporcu arasında; 3, 10, 17 ve 18. sıralarda yer alarak büyük bir başarıya imza attılar. Türkiye genelinde ise 268 sporcu arasından 20, 74, 102 ve 104. sıralara yerleşen kemankeşlerden Ömer Faruk Aksoy turnuvada sergilediği üstün performansla 9 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Gerek alt yapı gerekse lojistik açıdan kendilerine desteklerini esirgemeyen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve üniversite yöneticilerine sonsuz teşekkürlerini sunan Bayburt Üniversitesi kemankeşleri ve yetkilileri, tarihimizi ve geleneklerimizi yansıtan bu nadide sporda Bayburt ve Bayburt Üniversitesini hep üst sıralarda tutmak hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.

Rektör Coşkun ise bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdikleri gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefleri olduğunu kaydetti. Özellikle de bulunduğumuz coğrafi konum itibariyle geleneksel spor dallarını önemsediklerinin altını çizen Rektör Coşkun, Bayburt bölgesinde ilk defa tescillenerek resmi turnuva sıfatıyla etkinliklere katılan kulüp sporcularını elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim