• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Baştuğ: “Tarım ülkemizin ana sektörüdür”

Baştuğ: “Tarım ülkemizin ana sektörüdür”
Muğla Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 14 Mayıs Çiftçiler Günü kapsamında yaptığı açıklamada,...

Muğla Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 14 Mayıs Çiftçiler Günü kapsamında yaptığı açıklamada, teknoloji ne kadar değişirse değişsin, modası geçmeyen tek sektörün tarım olduğunu ve ülkemizin ana sektörünün da tarım olduğunu açıkladı.

Menteşe Ziraat Odası Başkanı Baştuğ, 1984 yılından bu yana 14 Mayıs tarihlerinin "Çiftçiler Günü" olarak kutlandığını hatırlattı. Baştuğ yaptığı açıklamada, "Muğla'mızda farklı bölgelerde farklı ürünlerle çiftçilerimiz tüm odalarımız tarafından desteklenmektedir. Bir ülkenin kalkınmasında ana sektör tarımdır. Çiftçimiz üretecek ki dışa bağımlılıktan kurtulalım. Bu çerçevede Menteşe Ziraat Odası olarak her geçen yıl çiftçilerimizin toprağa yönelmelerini sağlamak amacıyla Tarım ve orman İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ile alternatif ürünler ile çiftçimize destek veriyoruz" dedi.

Tüketimin olduğu yerde üretimin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Baştuğ, "Türkiye son yıllarda kırsaldan kente büyük bir göç verdi. Bu göçün önüne geçilmesi amacıyla kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza büyük destekler söz konusu. Menteşe Ziraat Odası olarak üyelerimize ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza alternatif ürünler konusunda bilgilendirme ve yeni ürünler hakkında katkı sunuyoruz. Amacımız kırsaldan kente göçün önüne geçmek, bu göçü tersine çevirmek. Muğla dışarıdan bakıldığı gibi tamamen ekonomisini turizmden elde eden bir il değil. Muğla'nın önemli tarımsal ürünleri var ve bu ürünlerde Türkiye'de ilk sıralarda yer alan ürünlerimiz de var" dedi.

Tarımsal faaliyetlerin ülkemizde ana sektör durumunda olduğunu belirten Baştuğ, "Tarım olmazsa, tarımsal üretim olmazsa tüketen ve ithal eden bir ülke oluruz. Kim ne derse desin, tarım, ülkemizin geçmişte olduğu gibi bu gün de ana sektörüdür. Her türlü zorluğa rağmen ülkemizin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde soframıza ulaşan en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı ve ekmeğin üretiminde alın teri döken, çaba harcayan ve emek sarf eden Menteşe'li çiftçi kardeşlerimizin ve tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim