• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başkonsolos Bassam Rady’den Başkan Kılıç’a Ziyaret

Başkonsolos Bassam Rady’den Başkan Kılıç’a Ziyaret
7 bin yıllık köklü geçmişi olan Mısır'ın yeni atanan İstanbul Başkonsolosu Bassam Rady, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı ziyaret etti.

7 bin yıllık köklü geçmişi olan Mısır'ın yeni atanan İstanbul Başkonsolosu Bassam Rady, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı ziyaret etti. Bölgesel, ticari ve kültürel işbirliği konularında fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Maltepe ile Mısır'ın bir kenti arasında "kardeş şehir" anlaşması yapılması kararı alındı.

Mısır Arap Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bassam Rady, İstanbul genelinde yaptığı ziyaretler kapsamında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı, makamında ziyaret etti. Ziyarette Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Dış İlişkileri Müdürü Hasan Hüseyin Yıldız ve İnanç Hizmetleri Korrdinatörü Murat Korkmaz da bulundu.

MISIR KÜLTÜR GECESİ DÜZENLENECEK

Görüşmede bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, "Öncelikle, ülkemizde yeni göreve başlayan başkonsolosumuza başarılar diliyorum. Umuyorum ki, ülkemizde çok memnun bir şekilde görevlerini yapacaklar. Bu bakımdan gerçekleştirilen ziyareti oldukça önemsiyor ve bu ziyaretin iki ülke arasında, kültürel ve ekonomik bir köprü görevi göreceğini düşünüyorum. Daha önce Almanya, Kenya, İran, Çin, İspanya, Bulgaristan ve Japonya gibi birçok ülkeyle kardeş şehir anlaşmaları imzaladık. Bu anlamda Mısır'la da bunu gerçekleştirmek isteriz. Maltepe'yi dünya kültürlerine açmak için uğraş veriyoruz. 7 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Mısır ile kültür haftası ya da kültür geceleri düzenleyebiliriz, bunu Beşçeşmeler'de ve kültür merkezimizde yapabiliriz" dedi.

"GÖNÜL KAPILARIMIZ AÇIK"

Ramazan'da Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Abdurrahman Sadien'in ilçedeki etkinliklerde görev aldığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Ali Kılıç, şunları söyledi: "Bu anlamda Mısırlı hafızların ünü dünya çapında biliniyor. Kültür haftaları düzenlersek böylesi bir işbirliğine varabiliriz. Tabi ki bu yolla iş adamlarını da ilçemizde, Anadolu yakasında ve tüm İstanbul'da görmek isteriz. Biz, kurucumuz Ulu Önder Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu anlamda "daima sevgi kazanacak" diyerek, Maltepemizi dünya kültürlerine açıyor, işbirliği yapıyor ve dünya halkları arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Mısır ve Türkiye çok benzerlikleri olan ülkeler, halkları da öyle. Anadolu halkları, Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşların sevgi ve görgüsüyle yetişmiş, gönülleri kapıları açık bir halktır. Sizlere de kapımız sonuna kadar açık."

KILIÇ'IN ÖNERİLERİNE YEŞİL IŞIK

Göreve yeni başladığını ve İstanbul'a hayran kaldığını belirten Mısır Arap Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bassam Rady ise "Napolyon'un bir sözü vardır: "Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu." Bu sözün önemini ve anlamını, ilk kez geldiğim İstanbul'da çok iyi anladım. Mısır olarak kültürel ve ticari anlamda Türkiye ve belediyeleriyle ilişki kurmak istiyoruz. Ticari yarar ve karşılıklı saygı üzerine iki ülkenin devletleri ve toplumları da birbirlerine daha fazla yakınlaşacaktır. Başkanın kültür gecesi, kardeş şehir ve Kur'an okumalarıyla ilgili önerileri bizlere çok makul geldi, bunları ilk fırsatta düzenleyebiliriz" diye konuştu.

Görüşmede İslamofobi, ırkçılık ve dünyadaki saldırılarla bölgesel gelişmeler de ele alınırken Kılıç, konuklarına belediye atölyelerinde, Maltepeli kadınlarca yapılan el emeği, göz nuru vazoları hediye etti.

Başkonsolos Bassam Rady’den Başkan Kılıç’a Ziyaret

Başkonsolos Bassam Rady’den Başkan Kılıç’a Ziyaret

Başkonsolos Bassam Rady’den Başkan Kılıç’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim