• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Yılmaz: “Terör Örgütlerini Ve Teröristleri Sevindirmeyeceğiz”

Başkan Yılmaz: “Terör Örgütlerini Ve Teröristleri Sevindirmeyeceğiz”
Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Terör örgütlerini ve teröristleri...

Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Terör örgütlerini ve teröristleri sevindirmeyecek şekilde hizmet temposunda doludizgin koşmamız lazım" dedi.

İlçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek, ilçelerin öncelikli sorunlarını yerinde tespit ederek sonraki 1 yılın programını yapmak amacıyla düzenlenen toplantılara Çarşamba ilçesiyle devam edildi. Toplantıya, Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt ve Sefer Arlı, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, daire başkanları ile il ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Başkan Yılmaz, 2014 yerel seçimleri sonrasında, geriye dönük bir değerlendirme yapılırsa güzel bir temponun yakalandığını ve bu tempoyu bu senede devam ettirmeye çalışacaklarını söyledi.

TERÖRE KARŞI TOPYEKUN MÜCADELE

Terörle yapılan mücadeleye değinen Başkan Yılmaz, terörizmin terörü artan ölçüde şehirlere de yayma düşüncesi ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu da halen devam eden operasyonları hatırlatarak, "Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya yönelik bu hareketler nedeniyle ülkemiz topyekün bir mücadeleye girecek. Dolayısı ile bunun gerektirdiği iktisadi harcamalar mali bütçemizi, mali ekonomimizi de etkileyecek. Belediyelere transfer edilen kaynaklardan belki kesinti yapacaklar. Türkiye gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bunun da bilincinde olmamız lazım. Terör örgütlerini ve teröristleri sevindirmeyecek şekilde hizmet temposunda doludizgin yine koşmamız lazım. Temel felsefemiz hizmet etmek. Eğer bir günümüz hizmet etmeden geçiyorsa orada frekansımız bozuluyor, huzursuzluğumuz başlıyor" diye konuştu.

ÇARŞAMBA'YA ATIK SU TESİSİ

Çarşamba'daki hedeflerine değinen Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki 3 sene içerisinde Çarşamba'da içme suyu diye bir sorunu kenara bırakırız. Yol sorunu diye bir sorunu yüzde 90 oranında kenara bırakırız. Bunları kenara bıraktığımızda artık, eğitim, sağlık gibi konular daha öncelikli hale gelir. Bu alt yapıların tamamlanması aslında bir sosyolojik tranformasyonu da oluşturuyor. Belki farkında olamıyoruz ama artık insanlar arabası olduktan sonra artık ilçedeki ya da şehirdeki işlerine köylerinden gidip gelmeye başlayacak. Çarşamba'da önemsediğimiz işlerden birisi atık su sorunu. Çarşamba'da atık su tesisi olmamasını hiç kimseye anlatamayız. Bununla ilgili planlamaları derhal hayata geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.

"YAMAYA 20 MİLYON LİRA HARANIYOR, YAZIK, GÜNAH"

Bozulan yollara yapılan yama uygulamasının büyük maliyet çıkardığını ve aradan 1 sene bile geçmeden bozulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz şöyle devam etti: "Yazık günah. 2015'te yaptığımız yama yollar, bu sene yine bozuldu. Bu sene aynı 20 milyon parayı yine harcayacağız. Bir yağmur yağdığında veya yüklü kamyon geçtiğinde yine delik deşik oluyor ve yaptığımız masraf boşa gidiyor. Dolayısıyla oraları sökelim, stabilizeye döndürelim, yapabiliyorsak beton yapalım. Yapamıyorsak da bekleyerek bu sene biraz tasarrufa yönelik bir ekonomi uygulayacağız."

"İÇME SUYU OLMAMASINI KİMSEYE ANLATAMAYIZ"

İçme suyu meselesini çok önemediğini dile getiren Başkan Yılmaz, "İçme suyunun mazereti olmaz. Bir köyde su problemi varsa, istediğiniz her şeyi yapsanız da, istediğiniz kadar, yol, istediğiniz kadar sağlık ocağı, okul yapsanız da içme suyu meselesi çözülmemişse susuzluğu modern 21. yüzyıl çağında kimseye anlatamayız diye düşünüyorum. İki elimiz kanda dahi olsa, su meselesini çözmeye kendimizi mecbur hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

SİYASİ BEZİRGANLAR

Varlık nedenlerinin hizmet olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz siyaset denen parlamenter demokrasiyle bağdaşmış bu işleri, ülkeye hizmet için yapıyoruz. Ülkeye hizmet duygu ve düşüncesini bir kenara bırakıp da siyasi rekabeti ve siyasi atraksiyonları gündemin birinci maddesi haline getirdiğimiz zaman hizmet etmek arkada kaldığı zaman ve hizmet unutulduğu zaman, bence aslında bir kör dövüş başlıyor. Ondan sonra siyasi bezirganlar, pehlivanlar ortada, halkı hiç ilgilendirmeyen kendileriyle ve kendi gündemleriyle ilgili bir dalaşa başlıyorlar. Bu dalaş, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde Türkiye gibi geleceğe dolu dizgin koşan bir ülkede, ülkemiz yöneticisine ve bizlere yakışmıyor. Onun için biz hizmeti yüreğimize koyuyoruz. Siyasi partilerin perspektifine baktığınız zaman AK Parti'nin dışındaki partilerin maalesef, terörü destekleyen ve terörün karşısında durmayan siyasi hareketlerin gündeminde, iki taşı üst üste koymak gibi bir dertleri yok. Yol, köprü, su, üretim diye bir şeyleri yok. Baktığımda diğer partilerde böyle bir gündem göremiyorum. Doğu illerinde hizmet diye bir gündem, mevcut terör olayları ve sempatizanı siyasiler yüzünden olmuyor. Biz ise ikiyi nasıl üç yaparızın peşinden koşuyoruz. Allah ahengimizi, birliğimizi ve huzurumuzu daim kılsın. Zaten bu ahengi bozmak için bunları yapıyorlar. Türkiye'yi doğuya benzetmeye çalışıyorlar. Bunu Türk halkı çok güzel görüyor, biliyor. Halkımız, bu ferasete layıktır. Allah da onlara fırsat vermiyor. Kızılay saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırıyı yapan canileri Allah kahretsin. Layık oldukları cezayı görsünler. Şehitlerimizin aziz hatırası olan ülkemizi geleceğe elimizden geleni yaparak taşıyacağız."

Başkan Yılmaz: “Terör Örgütlerini Ve Teröristleri Sevindirmeyeceğiz”

Başkan Yılmaz: “Terör Örgütlerini Ve Teröristleri Sevindirmeyeceğiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim