• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Vekili Bulut, "Karar Verin Pehlivan Mısınız Yoksa Tiyatrocu Mu?"

Başkan Vekili Bulut, "Karar Verin Pehlivan Mısınız Yoksa Tiyatrocu Mu?"
İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, CHP'nin "Belediye zarara uğratılıyor" şeklindeki karalamalarına cevap verdi.

İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, CHP'nin "Belediye zarara uğratılıyor" şeklindeki karalamalarına cevap verdi.

İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, "Karar verin pehlivan mısınız, yoksa tiyatrocu mu?" diyerek, CHP İlçe Başkanı'nın kendi siyasi başarısızlığını örtmek için belediye meclisini kullandığını belirtti.

Bulut, açıklamasında şunları söyledi, "Bu şehirde yaşayan herkes ister dost olsun, ister muhalif şunu çok iyi biliyor; İzmit Belediyesi milletin tek bir kuruşunu ziyan etmez. Çalışanına, esnafına ve müteahhidine hiçbir borcu olmadan ve akılcı bir şekilde belediyenin çıkarlarını koruyarak, Türkiye çapında örnek bir belediyecilik yapıyor. Bu başarıyı partili ya da partisiz herkes kabul ediyor. Hatta önceki dönem CHP'li meclis üyelerinin de defalarca meclis kürsüsünden bu başarıyı takdir ettiklerini hepimiz hatırlıyoruz. Yeni dönemde CHP İzmit örgütü siyaset üretememesinin ve varlık gösterememesinin bir sebebi olsa gerek Belediye Meclisini kullanarak gündeme gelmeye çalışıyor. Belediye Meclisini parti içi hesaplara malzeme yapmak en hafif tabirle "acizliktir'. Hele ki, "belediyeyi zarara uğratıyorlar" suçlaması yapmak olsa olsa aynaya bakmaktır. Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş. Kendi dönemlerinde belediyeye iflas bayrağı çektirdikleri günleri hatırlıyor olmamalılar" dedi.

Onların tahrip ettiği eserleri restore ediyoruz diyen Bulut, "Göreve geldiğimiz günden itibaren kültür varlıkları payıyla CHP döneminde tahrip edilen tarihi eserleri restore ediyor ve kamu kuruluşlarıyla mahsuplaşıyoruz. Onların, çürümeye ve yıkılmaya terk ettiği İzmit tarihini biz canlandırıyor; hem şehrimize hem de bütün Türkiye'ye sunuyoruz. İyi de biz İzmit'in kaynaklarını İzmit için harcayarak bu şehrin tarihine ve turizmine değer katarken; CHP neden rahatsız oluyor. Şu işe bakın İzmit kazanıyor; CHP ise rahatsız oluyor. Sanki İzmit'in değil de bir başka şehrin siyasi partisi gibi hareket ediyor ve gülünç duruma düşüyorlar. Aslında şaşırmıyoruz, genel başkanı ülkeye yabancı olan bir partinin ilçe başkanı da şehrine yabancı kalmasını normal karşılamak gerek" ifadelerini kullandı.

Halkın menfaatine bir şey olunca CHP çıldırıyor görüşünü belirten Bulut, "Kültür varlıklarına ödememiz gereken fonla İzmit'te tarihi yaşatıyor ve ilgili kurumla mahsuplaşıyoruz, CHP ayağa çıldırıyor. İzmit'le Kandıra'nın çok yoğu akrabalık ilişkileri var. İzmit'in 5. sınıf çocuklarına hediye ettiğimiz bisikleti Kandıra'nın 5. sınıf çocuklarına da hediye edelim diyoruz, çılgına dönüyor ve salonu terk ediyorlar. Aslında bunların siyaset yaptıkları yok, bunlar tiyatro oynuyorlar. Ama bu kadar oyun fazla. CHP bir karar vermeli, pehlivansa, pehlivanın yeri er meydanıdır. Bunlar belediyenin er meydanı olan belediye meclisinden kaçıyorlar, sonrada kendi kulis odalarında ahbap çavuş gibi kafa kafaya verip ahkâm kesiyorlar" dedi.

Bisiklet projesini CHP sindiremedi diyen Bulut, "Nedense bisiklet projesini ilk günden beri kabullenmediler ve sindiremediler. Çocukların mutlu olmasından rahatsız oluyorlar. Bu yıl 5. sınıf öğrencilerimizle birlikte öğretmenlerimize de bisiklet verdik, yutkundular. Şimdi Kandıra'nın çocukları da mutlu olsun dediğimizde de bütün ihtiraslarıyla çılgına döndüler. Bu da yetmiyormuş gibi birde "bisiklet-namus" mukayesesini yaparak kendilerine güldürdüler. İzmit Belediye Meclisi'nin, kendisine güldürecek işler yapan değil, söyleyecek sözü olmadığı için meclis salonunu terkeden değil, CHP İlçe Başkanı'nın siyasi başarısızlığını örtmeye çalışan değil, İzmit için yapılan her olumlu işe destek veren, halkın yararına olan her olumlu işe destek veren ama iddia ve ithamlarla değil somut tespitlerle yönetimi eleştiren bir muhalefete ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim