• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,meclis üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla Muratpaşa Belediyesi'nin devam eden ve tamamlanan projeler için...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,meclis üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla Muratpaşa Belediyesi'nin devam eden ve tamamlanan projeler için bir gezi düzenledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve meclis üyelerinin belediyenin devam eden ve tamamlanan projeleri ile ilgili basın mensuplarıyla birlikte inceleme gezisi yaptı. Engelsiz Cafe'de başlayan tanıtım turuna Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner ve MHP Sözcüsü Mustafa Taşbaş'da katıldı. Kahvaltının ardından başkan Ümit Uysal, gazetecilerle aynı otobüste turun ilk durağı olan Ermenek Mahallesi'de bulunan bitki üretim tesislerine geçerken yapılan icraatlar hakkında bilgi verdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, otobüs içerisinde belediyeciliği ikiye ayıran Başkan Uysal, "Temel belediyecilik aslında bütün vatandaşlarımızın geleneksel olarak belediyecilikten anladığı şeyler. Bunlar alt yapı çalışmaları, asfalt, park, bahçe, temizlik hizmetleri, plan eksikleri ve bina alt yapısı gibi şeyler. Buna bir de sosyal belediyeciliği eklememiz gerekiyor. Sosyal belediyecilikte altta kalanın canı çıkmasın, komşusu açken tok yatan bizden değildir mantığıyla yapılan sistematik standart getiren hizmetlerdir. Bir mahalleye gidip makarna dağıtmak sosyal belediyecilik değildir. Eğer afet durumu varsa bu sosyal belediyeciliktir. Seçime 3 ay kala makarna dağıtıyorsanız bu sosyal belediyecilik kapsamında değerlendirilmez. Belediye başkanı olarak ben buna çok önem veriyorum. Antalya'da temel belediyecilik ve temel belediyecilik ayrımı nasıl kurulur işine kafa yoran yöneticiyim. Ben bunu daha önce hiç duymadım. Biz Muratpaşa Belediyesi olarak diyoruz ki temel belediyecilik ile sosyal belediyecilik yarı yarıya önemlidir. En kaliteli asfaltı üretip yaşlılarınıza hizmet edemiyorsanız bence bu durumun hiçbir kıymeti yok. Her ikisine de önem veriyoruz" dedi.

"ENGELSİZ CAFE'DEN HERKES YARARLANIYOR"

Tanıtım turuna Engelsiz Cafe'den çıktıklarını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Temel sosyal bir belediyecilik hizmeti. Bütün engelli kurumlar, dernekler ve vakıflar Engelsiz Cafe'mizden yararlanıyor. 12 ay boyunca herkesin yararlanmasını sağladık. Yaz aylarında gençler bahçenin avlusunda sahneye çıkıp yeteneklerini sergiliyor ve geliştiriyorlar. Ruhunda engel olmayan engelsiz vatandaşlarımızda kafemize çok rağbet ediyor. Onlarla iç içe hareket ediyorlar" diye konuştu.

"77 PARKI HİZMETE AÇTIK"

Hizmete açtıkları parkın 77 olduğunu belirten Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"77 park hizmete açtık. 20 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Bu mezbelelik alanları hızla nasıl parka dönüştürdüğümüze gelecek olursak, meşhur kamulaştırmasız el atma davalarına konu olmaz mı? Bunlar bekliyordu. Yasal sorunları vardı. Birden bire siz girip nasıl park yaptınız diyenler olabilir. Biz belediyenin hisselerinin çoğunlukta olduğu yerleri tespit edip buraları parklaştırdık. Rastgele seçmedik ve belediye hisseleri çoğunluktaysa girdik. Girmemiz şarttı. Belediye hissesi olan yerlerde belediyenin elinden gitmek üzereydi. 5 yıl içerisinde belediye amacına uygun yatırım yapmazsa şartlı olarak tapusu tahsis edilen şahıslar mevcut belediyenin hisselerini de alıyorlardı. Belediyenin en az 200 dönümlük yerini kurtardık ve bunun yanında da 77 tane park sahip olduk. Kamulaştırmasız el atma riskinin en az olan yerleri seçtik. Aynı stratejiyle de parklar yapmaya devam ediyoruz. Parklarımıza isim verirken de değişik siyasi fikirlerden de olsa hümanist yaklaşımları olan kişilerin isimlerini veriyoruz. Ayrım yapmıyoruz sonuçta herkesin vergisiyle bütçeyi oluşturuyoruz."

"OKUL BAHÇELERİNE 10 SPOR SALONU YAPMAK İSTİYORUZ"

Görev süreleri boyunca okul bahçelerine 10 tane spor salonu yapmak istediklerini belirten Uysal, "Şuan bunun 4 tanesini bitirdik. 2 tanesinin de inşaatı devam etmekte. Salonları okul dışında vatandaşlarımız, okul saatlerinde ise öğrencilerimiz kullanıyor. 24 noktaya öğretmen gönderiyoruz jimnastik öğretmenleri. Salonlarımızdaki sporlardan düzenli olarak yararlanan kişi sayısı 5 binin üzerinde Muratpaşa'da" dedi.

"ERMENEK PARK BAHÇE TESİSİ'NDEN YILLIK 2 MİLYON ÇİÇEK ÜRETİMİ"

İlk durak olan Ermenek Park Bahçe Tesisi hakkında da bilgiler veren Başkan Ümit Uysal, "Burası 35 dönümlük bir alan. Benden önce buranın yapımı zaten başlamıştı. Biz geldikten sonra planlanan alanı 3 kat büyüttük ve geliştirdik. Turunç ağacı ekim alanı yaptık. Yeni seralar yaptık. Böylece kuvvetli bir üretim tesisi ortaya çıktı. Parklarımızda kullandığımız bitkilerin hemen hepsini kendimiz üretiyoruz diyebilirim. Mevsimlik olarak 2 milyon çiçek üretimi yaptık. Yıllık olarak ise 10 milyona çıkmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"YER ALTI KONTEYNIR TESİSİNİ 3 KATINA ÇIKARDIK"

Park bahçe tesisinden sonraki durak olan yer altı konteyner üretim tesisine geçilen turda Başkan Uysal, tesis 3 katına çıkardıklarını ifade etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, "Muratpaşa da bin 361 konteyneri yer altına aldık. 10 bin civarında konteyner var. Bunun 7 binini yer altına almayı düşünüyoruz. Montaj çok fazla vakit aldığı için bazen konteynerlerimizi satıyoruz. Şuanda 3 belediyeden siparişimiz var. Arkadaşlarımız ona çalışıyor. Depomuz dolu üretime montaj yetişemiyor" dedi.

"KIRCAMİ İMAR PLANI HAZIR"

Başkan Uysal, otobüs içerisinde yaptığı sohbette Kırcami imar planının hazır olduğunu söyledi. Uysal, "Kimse inanmıyordu ama sona geldik. Çok olağan bir durum yaşanmadığı takdirde bu yıl tapuları verecek durumdayız. 18 parselasyonu taslak olarak bizde şuan. 5 binlik ve 25 binlikte revizyon imar planları geçmişti. Bu da binlikleri değiştirmek zorunda bırakmıştı bizleri. Binlik kısımda geçti. Askı ve itiraz süreleri geçer geçmez 18 uygulamamız parselasyonumuz hemen askıya çıkartıp hızla prosedürü işleteceğiz" diye konuştu.

"RECEP GÜRBÜZ GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ"

Güreş sporunun bölgede birinci spor dalı olduğunu söyleyen Başkan Ümit Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yağlı güreşin yanı sıra çocuklara olimpik ruh aşılayalım istedik. Kışın minderde olimpiyatlar için yazın da geleneksel yağlı güreş yapar hale getirelim. İşte bir bilimsel bir derinlik katalım diye yapmayı uygun gördüğümüz bir tesis. Türkiye'de sadece güreşe tahsis edilmiş birkaç salondan yalnızca bir tanesi."

"KIZILTOPRAK'TA YER ALAN 2 YURDUN KAPASİTESİ 200 ÖĞRENCİ"

Gezide bir sonraki durak Kızıltoprak Mahallesi'nde bulunan yurtlar oldu. Başkan Uysal, 2 yurdun toplam kapasitesinin 200 öğrenci olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Ümit Uysal, "200 kız öğrencimiz buralardan yararlanıyor. Ekonomik kriterlerle öğrenci kabul ediyoruz. Hiçbir şekilde torpile mahal vermiyoruz. Araştırıyoruz ve ona göre öğrencilerimizi kabul ediyoruz. Bir de sosyal yardım merkezimiz var. Gelen kullanılmış bütün eşyaları temizleyip, dezenfekte edip ütüleyip ihtiyaç sahibi olduğunu kesin kanıtlayan vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Buradaki ürünler muhakkak ihtiyaç sahiplerine gider kimse merak etmesin. T.C numarasıyla kişinin gerçekten fakir olup olmadığını bulabiliyoruz. Biz müracaatçılara ihtiyaçlarını biz kendimiz götürüp veriyoruz kimseyi mahcup duruma düşürmüyoruz" dedi.

"MEVLANA CADDESİ'NDEKİ BİNALARIN BOYANMASI ÇOK ESTETİK OLDU"

Mevlana Caddesi'ndeki binaların boyanmasının çok estetik bir çalışma olduğunu ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Bu çalışmayı biraz daha geliştirebiliriz. Yetkilerimiz çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Bina inşaat ruhsat yetkisi bizde olduğu için boyalarla ilgili yasal çerçeve bizim çalışmamıza olanak veriyor. Biz burada şunu yapmaya çalıştık. Sakinleştirici, huzur veren, sıcak ilimlerde daha çok kullanılan serin renkleri seçtik. Bunun yanında da beyazı kullandık. Yüzde 80 olarak beyazı, yüzde 20 olarak da serin renkleri kullandık. Halk bu çalışmamız sevdi. Şimdi Adnan Menderes'ten Aydın Kanza Parkı'nın oraya kadar, oradan da Yavuz Özcan Parkı'na kadar bir L şeklinde projeye devam etmek istiyoruz. Beyaz rengini arttırarak, renk cümbüşünün oranını düşürerek projeyi uygulamaya devam ettirmek istiyoruz. Yaptığımız proje de binalara siz boyayın dediğimizde 20-25 bin liralık bir maliyet çıkarken biz boyama işini aldığımızda bize 8-9 bin liraya mal oldu. Binalarını yüzde 80 beyaz boyayanın, yüzde 20'lik renkli kısmını biz karşılayacağımızı söyledik. Bundan sonra boyamak isteyenlerin yüzde 20'lik renkli kısmını biz vereceğiz" diye konuştu.

"KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA BORÇLARI TÜM BELEDİYELERİN SORUNU"

Otobüs içerisinde yapılan sohbette belediyeye gelen kamulaştırmasız el atma borçları hakkında da konuşan Başkan Uysal, sorunun sadece kendilerinde değil de bütün Türkiye'nin sorunu olduğunu belirtti. Başkan Uysal, "Bu durum sadece Muratpaşa'nı sorunu değil. Türkiye'deki bütün belediyelerin sorunu durumunda. Bu durum sadece bana geliyor ama inanın ki nüfusa oranlarsanız en borçlu belediye de biz değiliz. Bende bu süreç içerisinde bunu yeni öğrendim. İcra gelmeyen belediye hiç yok. Çalışmalarımız kamu yararı için biz her türlü çalışmaya hazırız. Borçlu ya da borçsuz devretme gibi konular kolaylıkla bilgisayarlardan tespit edilebilir. 48 milyon lira ile belediyeyi devraldım. Bu makul bir durum tabi. Yaklaşık 200 milyon civarında gerçekleşmesi olan bir belediye de bunlar çok makul rakamlardır. Kamulaştırmasız el atma borçları belediyelerin bütçelerini aşan borçlardır. İsteseler de ödeyemezler. Bütün belediyelere de haciz gelmektedir. İcra takipleri yapılmaktadır. Yerel yönetimlerinde birinci sorunu durumundadır. Niye ben diye soruyorum kendime. Bizler namuslu vatandaşlar olarak yaşayıp onurla bu hayatı yaşamak isteyen insanlarız. Bu görevler geçici olarak sade insanların nöbet tutması görevleridir. Benim ille de belediye başkanı olayım, büyükşehir, küçük şehir olayım duyguları içerisinde olan bir insan değilim. İşimi iyi yapmayı isteyen bir insanım sadece. Çok çalışmamdan rahatsız olan insanlar olabilir ama havalarını alırlar. Biz onların bildiği insanlardan değiliz. Bizde aradıklarını bulamazlar. Bizim dünyamız farklı. Ben kamulaştırmasız el atma konusunda gerekli tedbirleri aldım. Bir sıkıntı yok. Herkes kadar sıkıntı var. TBMM'den bir yasa çıkacağını duydum. Aklın yolu bir herkes çalışıyor bu konuda. O çerçevede yolumuza devam ediyoruz. Ara ara böyle tacizler olur ama hepsi boşa gider" dedi.

"ESNAFIN BORÇLARINI 45 GÜNDE ÖDEYEN TEK BELEDİYEYİZ"

Titiz bir belediye olduklarını belirten Başkan Uysal, bütün esnafın borçlarını Türkiye'de ödeyen tek belediye olduklarını dile getirdi. Başkan Uysal, "Aksini kanıtlayabilen varsa kanıtlasın. Bu şu demek satın alma memurunu denetleyebilmek demek. Normalde kamu kurumları satın alma memurlarını denetleyemiyor. Niye kamu kurumlarının borçlarını ne zaman ödeyeceği belli olmadığı için piyasanın üzerinde alışveriş yapıyor. Bir bardak diyelim bu bardak 3 lira ise kamu kurumları bunu 4 liraya alıyor. Çünkü 10-12 ay sonra ödemesini yapıyor. Biz bunu önlemek için esnaf ödemelerini bloke ediyoruz. 45 günde ödemesini yapıyoruz. bunun doğal sonucu ben satın alma memurumu çağırıyorum. Bu 3 liralık bardaği niye 3 liraya alıyorsun diyorum. Ben 45 günde ödüyorum sen niye 2 lira 80 kuruşa almıyorsun diye uyarıyorum. Bu yolla yıllık net karım 5 milyon lira. Biz her kuruşun hesabını yapan bir belediyeyiz" dedi.

"50 MİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA DAVASI VAR"

Şuanda bitmiş 50 milyon liralık kamulaştırmasız el atma davası olduğunu da belirten Uysal, "80 milyon derdest davası var. Herkes dava açarsa 900 milyon lirayı bulabileceğini hesaplıyoruz. Belediyenin geçen yıl gerçekleşen bütçesi de 190 milyon civarında. Yani 5 yıllık belediye bütçesine denk. Bu sadece bizde böyle değil. İsim vermek istemiyorum ama bütçesi benim bütçemin 3'te 1'i kadar olan belediye de kendi bütçesinin 2 katı onda da var. Bütün belediyelerde var" diye konuştu.

"ASFALT ÜRETİM TESİSİ SAATTE 160 TON ÜRETİM SAĞLIYOR"

Muratpaşa Belediyesi'nin yeni açtığı tesislerden biri olan asfalt üretim tesisinin saatte 160 ton üretim sağladığını ifade eden Ümit Uysal, "Bizim tesisimiz atıksız, kokusuz, gürültüsüz, çevreye sıfır zarar veren sadece karıştırma tesisidir. Dumanı ve atığı yoktur. Tesisimizi şimdilik jeneratörle çalıştırıyoruz. Trafomuzu kurduk. Salı gününden itibaren normal elektriğe geçiyoruz. İhtiyacımızın 2 katına çıkıyoruz. Saatte 160 ton üretim yapabiliyoruz. Bütün Muratpaşa'nın bütün asfaltlarını 2 yıl içerisinde yenilemeyi düşünmekteyiz. Maliyetlerimizde de yüzde 45'lik tasarrufa gitmemizi sağlıyor tesisimiz" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarının yarım günlük gezi ve inceleme turu Bayındır Mahallesi'nde düzenlenen Park Çocuk Şenliği'ne katılarak son buldu.

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu

Başkan Uysal’dan Hizmet Turu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim